TK Sparta Prague Open: Svrčina titul neobhájil. Finále se dohrávalo v hale

- Redakce

Pražský antukový challenger dnes dospěl do finále, ve kterém si to rozdali Dalibor Svrčina a rakouský tenista Sebastian Ofner. Duel, který musel být kvůli dešti přerušen, a dokonce přesunut do haly, však radost českému tenistovi nepřinesl.

Dalibor Svrčina šel do finále TK Sparta Prague Open jako obhájce loňského prvenství, nakonec však trofej nad hlavu znovu pozvednout nemohl. S Rakušanem Ofnerem totiž prohrál 0:6, 4:6.

Utkání provázelo hodně nepříjemné počasí, a dokonce bylo kvůli dešti přerušeno v prvním setu za stavu 0:4. Byť déšť chvílemi ustával, většinu času kurty v areálu pražské Sparty zkrápěl déšť a ani předpověď nevypadala nijak příznivě.

Finále tak nakonec muselo být kvůli nepříznivému počasí přesunuto do haly. Po změně povrchu se sice Svrčinovi povedlo zkraje druhého setu srovnat se soupeřem trochu krok, ale na ztrátu podání ze třetího gemu ani tak nedokázal zareagovat.

I tak si ale postupem do finále zajistil Svrčina výrazné zlepšení svého umístění ve světovém žebříčku. V něm bude od pondělí figurovat na 213. místě.

TK Sparta Prague Open, Praha (muži, CZE, 45 730 EUR, antuka)
Finále dvouhry
Sebastian Ofner (AUT, 216.) – DALIBOR SVRČINA (246.) 6:0, 6:4


Galerie