Raducanuová si zatrénovala ve fotbalovém dresu! Komu a proč fandí?

- Michal Hladký

Britská hvězdička Emma Raducanuová se už pilně připravuje na svůj premiérový profesionální turnaj na antuce, jímž bude halový podnik kategorie WTA 500 v německém Stuttgartu. Přestože tam devatenáctiletá tenistka ještě žádný zápas neodehrála, už zvládla zaujmout nejen tenisový svět. A to dresem anglického fotbalového klubu Tottenham Hotspur FC.

„Celý můj tým Tottenhamu fandí. Fotbal moc nesleduji, ale oni se mě do něj tak zoufale snaží vtáhnou, že už se s ním cítím poměrně propojena,“ řekla Emma Raducanuová novinářům před nadcházejícím Porsche Tennis Grand Prix.

Velký vliv na její zájem o anglický národní sport mělo samozřejmě i loňské mistrovství Evropy, na kterém ostrovní reprezentační výběr prošel až do finále. „Sledování zápasů jsem si oblíbila, obzvlášť hru kapitána Harryho Kanea. Z týmu Spurs jsem ještě velkou fanynkou Sona,“ dodala devatenáctiletá tenistka.

Světová dvanáctka se ve Stuttgartu připravuje na svůj premiérový profesionální turnaj hraný na antuce. Vstoupí do něho zápasem proti Australance Storm Sandersové se sebevědomím, které nabyla díky vítězství nad Terezou Martincovou ve víkendové kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové.

„Bylo chladno, k tomu Tereza hrála doma. Byla skvělou soupeřkou, takže mě výhra určitě nabudila,“ okomentovala Raducanuová utkání, ve kterém zvítězila nad českou tenistkou po setech 7:5, 7:5.

Hráčka s rumunskými a čínskými kořeny doufá, že se antuka stane jejím oblíbeným povrchem. „Věřím v to. Svému okolí neustále opakuji, že jednoho dne se to stane,“ nechala se slyšet šampionka z loňského US Open.