Vítězný trojboj završen. Dopadlo to nejlíp, jak mohlo! raduje se hrdinka Vondroušová

- Marek Bartošík

Houževnaté Britky kousaly až do poslední chvíle, české tenistky ale opět ukázaly svou sílu. Hrdinkou kvalifikačního souboje Poháru Billie Jean Kingové na pražské Štvanici se stala domácí Markéta Vondroušová, která zařídila dva body ze dvouhry a k nim přidala ještě jeden společný úspěch ze čtyřhry po boku Karolíny Muchové. „Byla jsem připravená jít do všech zápasů včetně deblu. A jsem ráda, že mi to vyšlo, ještě takhle na Štvanici,“ radovala se po postupu na finálový turnaj BJKC Vondroušová.

Dalo by se říct, že Markéta Vondroušová je specialistkou na reprezentační akce. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia to potvrdila i tento víkend, kdy se obří měrou podílela na úspěchu českého BJKC týmu v kvalifikaci proti nebezpečným Britkám.

Dvaadvacetiletá Vondroušová nejprve vyřídila se ztrátou nicotných tří gemů Harriet Dartovou a Emmu Raducanuovou, aby posléze zapsala další hladkou výhru po boku parťačky z klubu I. ČLTK Karolíny Muchové proti Dartové s Katie Swanovou (6:1, 7:5).

„Věděly jsme, že spolu hrát umíme. Nastupovaly jsme spolu na začátku našich kariér, ale vždycky byla jedna nebo druhá zraněná. Zato dneska to dopadlo nejlíp, jak mohlo,“ těšilo Vondroušovou, jež nastoupila v tandemu s Muchovou naposledy zkraje loňské sezóny.

„Obě hrajeme na síti i zezadu a před balónem si vždycky zvolíme taktiku. Maky je šikovná na síti i vzadu, takže je to takové doplňování,“ komentovala souhru s Vondroušovou její parťačka Muchová, kterou kapitán Petr Pála nenasadil do žádné ze dvouher.

„Nebyla jsem úplně stoprocentní a kapitán mě chtěl šetřit na debl. Byl to dlouhý den. Rozcvičovala jsem se asi třikrát, protože když Linda otočila druhý set, tak už jsem věřila, že to doklepne a na debl ani nedojde. Nicméně si myslím, že to na kurtu nebylo špatné,“ skromně poznamenala pětadvacetiletá Muchová.

Do poslední chvíle musela na případný start ve čtyřhře vyčkávat i Vondroušová, která už měla za sebou svižný zápas proti Raducanuové. „S touhle variantou jsem počítala. A jsem ráda, že jsme si s Kájou po dlouhé době zahrály,“ ohlédla se za vyvrcholením kvalifikace česká hrdinka Vondroušová.

Kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové
Česko – Velká Británie
MUCHOVÁ, VONDROUŠOVÁ – Dartová, Swanová 6:1, 7:5