Debutantka Fruhvirtová: Atmosféra byla neskutečná, budu si to hodně dlouho pamatovat

- Marek Bartošík

Soutěžní debut jako na houpačce prožila v Poháru Billie Jean Kingové šestnáctiletá Linda Fruhvirtová. Obrovská naděje českého tenisu nejprve prohrála úvodních devět gemů zápasu proti Britce Harriet Dartové, posléze si vynutila rozhodující sadu, v ní ale opět převzala dominanci zkušenější britská soupeřka. „Premiéra mi bohužel nevyšla, ale zpětně se na ni budu koukat jako na obrovskou zkušenost a zážitek,“ hlásila Fruhvirtová.

Obrat z 0:6, 0:3 a 0:40 by byl něco neuvěřitelného kdykoliv, obzvlášť při premiérovém utkání v BJK Cupu. Linda Fruhvirtová dřela na menším štvanickém centrkurtu jako pravá česká lvice, nakonec však odešla poražena po dvou a čtvrt hodině a setech 0:6, 7:5 a 2:6.

„Jsem zklamaná, že jsem zápas nedotáhla do vítězného konce. Dala jsem do toho všechno, co jsem měla. Škoda, že pár výměn nešlo na opačnou stranu,“ litovala posmutnělá Fruhvirtová, jež dlouho nemohla zlomit dominanci pětadvacetileté Dartové.

„Začátek byl těžký. Soupeřka podávala líp než včera, trochu mě tím zaskočila. První set byl podle skóre hodně jasný, ale měla jsem šanci ve všech gemech. Vypracovala jsem si brejkboly i gemboly, akorát jsem to nezvládla dohrát,“ vrátila se k první polovině duelu mladičká Češka, která okusila specifickou atmosféru slavné týmové soutěže.

„Vážím si toho, že jsem dostala šanci a důvěru,“ zdůraznila Fruhvirtová. „Hrát za Česko je samozřejmě něco jiného než na turnajích. Bylo to úžasné, určitě si to budu hodně dlouho pamatovat.“

Samotnou kulisu své reprezentační premiéry mezi ženami si Fruhvirtová nemohla vynachválit. „Atmosféra byla neskutečná, čeští fanoušci jsou známí jako jedni z nejlepších v našem sportu. Hnali mě kupředu, za což jsem moc ráda. Je neuvěřitelné, že jsem to mohla prožít. Takhle jsem si to vždycky představovala,“ vděčně doplnila česká debutantka.

Kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové
Česko – Velká Británie
LINDA FRUHVIRTOVÁ (170.) – Harriet Dartová (101.) 0:6, 7:5, 2:6


Galerie