Láska ke zvířatům jej nutí konat. Shapovalov spustil projekt Shapo Shelter

- Jan Vojkůvka

Kanadský tenista Denis Shapovalov se nijak netají svou obrovskou láskou ke zvířatům. I proto světová patnáctka spustila nový projekt Shapo Shelter. Jedná se o onlajn platformu, která cílí na útulky po celém světě a bude se snažit psům a kočkám nacházet nové domovy.

Po celém světě jsou miliony domácích mazlíčků, kteří marně čekají na to, až si je někdo v útulcích vybere a poskytne jim láskyplný domov. Světová patnáctka to moc dobře ví a doufá, že prostřednictvím této iniciativy zvýší povědomí o těchto zvířatech a podpoří jejich adopci.

„Ke zvířatům chovám obrovskou lásku a v průběhu let jsem podporoval různé útulky. Sám vlastním spoustu domácích mazlíčků. Takže jsem opravdu nadšený, že mohu oznámit, že jsem dal dohromady tým a založil vlastní stránku s názvem Shapo Shelter,“ uvedl Shapovalov ve videu, které přiložil na sociální sítě svého projektu.

Shapo Shelter má podle kanadského tenisty za úkol vyhledávat a podporovat různé útulky po celém světě. Zejména pak propagovat jejich zvířata, hlavně psy a kočky, a snažit se jim najít nové domovy.

„Po dlouhá léta jsem slyšel spoustu krutých příběhů o zvířatech, která byla tak bezmocná. S Shapo Shelter upozorníme na příběhy těchto ubohých zvířat, která je sama nedokážou vyprávět, v naději, že jim tyto příběhy najdou nový domov. Také budeme vyprávět příběhy různých útulků a organizací, které se těmto krásným tvorům snaží pomoci,“ podotkl Shapovalov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Denis Shapovalov (@denis.shapovalov)

Na samém počátku práce Shapo Shelter podporuje organizace Humane Society of Manatee County, Humane Society of Greater Miami na Floridě a také Adopta un Amigo para Siempre v Mexiku. Všechny poskytují péči opuštěným zvířatům a snaží se zajistit jejich adopci.

Dle Shapovalova by takových organizací a útulků mělo Shapo Shelter podporovat mnohem více. Vzhledem k tomu, že tento projekt spustil v pondělí, není se co divit, že schází na Masters v Monte Carlu, kde nehrál ani loni.

Na kurty by se měl vrátit příští týden v Barceloně, tedy v době, kdy Shapo Shelter už naplno poběží.