BJK Cup na Štvanici? Moc fajn! Máme výhodu domácí pohody, libuje si Martincová

- Marek Bartošík

Podruhé figuruje v nominaci do českého BJKC týmu Tereza Martincová, které dal kapitán Petr Pála důvěru také pro loňský finálový turnaj. Zatímco listopadová akce se konala ve velké O2 areně, kvalifikační souboj s Britkami (15.–16. dubna) se uskuteční na menším antukovém centrkurtu na pražské Štvanici. A sedmadvacetiletá Martincová si tak jako zástupkyně štvanického klubu I. ČLTK Praha naplno užívá výhod domácího prostředí.

První trénink před utkáním proti Velké Británii absolvovala Tereza Martincová s kamarádkou a klubovou parťačkou Markétou Vondroušovou, na setkání s novináři ji doprovodil psík Barny, který už zažil také atmosféru loňského finálového klání Poháru Billie Jean Kingové. Lepší kombinaci by si povrchová univerzálka Martincová, jež se po letech čekání pomalu zabydluje v českém BJKC týmu, sotva mohla přát.

„Máme výhodu domácí pohody. Prostředí známe, jsme tady zvyklé. Ode dneška bydlíme na hotelu přes řeku. Budeme s týmem co nejvíc pohromadě,“ hlásila aktuální světová padesátka Martincová, která je společně s Vondroušovou a také Karolínou Muchovou členkou I. ČLTK Praha.

„Je moc fajn, že jsme doma a že já s Maki a Muškou jsme úplně doma, protože tady trénujeme,“ libovala si po úvodním tréninku Martincová.

„Počasí bylo ideální, kéž by to takhle bylo i při zápasech. Hrálo se mi příjemně a cítím se dobře. Nějaké bolístky jsou vždycky, ale nic vážného se neděje,“ poznamenala svěřenkyně trenéra Pavla Zádrapy.

Martincová figuruje v nominaci českého BJKC týmu podruhé v řadě, loni však proti Němkám ani Švýcarkám nenastoupila, a tak na svou zápasovou premiéru ve slavné týmové soutěži stále čeká. Pražská rodačka mimochodem byla také členkou výběru na předloňském Poháru přátelství, v Bratislavě tehdy přispěla k vítězství Češek nad Slovenkami jedním bodem.

„Nominace si moc cením, protože to není samozřejmost. Když jsem zjistila, že hrajeme doma s Britkami, popravdě jsem si říkala, že asi hrát nebudu, že moje šance není úplně velká. Opravdu mě těší, že se opět nacházím v týmu,“ vyzdvihla Martincová.

Adeptka na českou týmovou dvojku už se může pomalu těšit na příjemné prostředí menšího antukového centrkurtu na „její“ Štvanici, do ochozů se tam vejde přibližně 800 diváků. A pokud Martincová nastoupí, může se spolehnout i na podporu svých nejbližších.

„Přijde úzká rodina a jinak je náročné sem někoho dostat. Máme malý centr, takže je to velký boj. Zajímalo by mě, kolik lidí by přišlo na velký centr, kdyby byl k dispozici. Přesto si myslím, že můžeme být rádi, že hrajeme doma,“ zakončila své povídání pod dohledem Barnyho reprezentantka Martincová.


Galerie