Duben a jediná výhra na kontě? Zůstávám pozitivní, říká Plíšková

- Petr Sumbal

Karolína Plíšková prožívá nejhorší vstup do sezóny v kariéře. Od doby, kdy napevno zakotvila v tenisové špičce, se jí ještě nikdy nestalo, že by v dubnu měla na svém kontě pouze jediné vítězství. Nepovedený začátek roku má však své objektivní příčiny, Plíškové ho značně zkomplikovala zlomenina ruky, kvůli níž zatím startovala pouze na třech turnajích. „Cítím se dobře, zápěstí drží. Zůstávám pozitivní,“ vzkázala do světa prostřednictvím rozhovoru pro oficiální stránky WTA česká tenistka.

Ne, Karolína Plíšková opravdu nemusí po prvních třech turnajích roku, ze kterých vykřesala jedno vítězství, věšet hlavu. Zatímco ostatní hráčky absolvovaly předsezónní přípravu, ona ji musela odpískat kvůli nešťastné zlomenině ruky při cvičení v posilovně. Nakonec musela oželet kompletní várku svých oblíbených australských turnajů a do rozjetého vlaku tenisové sezóny naskočila až v březnu v Indian Wells. Následovalo ještě Miami a tento týden Charleston, kde si Plíšková připsala ono premiérové letošní vítězství, když ve třech setech udolala Ukrajinku Katarinu Zavackou.

„Cítím se dobře. Zápěstí drží, což jsem ani nečekala, protože ještě nejsem ideálně dotrénovaná. Normálně jsem zvyklá trénovat před sezónou měsíc a letos jsem před Indian Wells stihla jen pár dní opravdu dobrého tréninku. Největším problémem je servis. Ale celkově si myslím, že to jde dobře,“ svěřila se Plíšková v rozhovoru poskytnutém oficiálnímu webu WTA.

„Hlavně se snažím zůstat pozitivní, je dobré, že můžu po několika měsících opět hrát. Bylo to opravdu dlouhé, protože jsem v součtu se závěrem minulé sezóny vlastně nehrála čtyři nebo pět měsíců. A vím o sobě, že nejsem ten typ hráčky, která chybí pět měsíců a pak vyhraje turnaj. Bude to chtít nějaký čas. Ale jsem ráda, že jsem zpátky,“ zopakovala bývalá světová jednička svou radost z návratu na kurty.

Comeback Plíškové zkomplikoval kromě zranění také covid, který během pauzy prodělala. „Snad už mám vše špatné za sebou a teď už přijde jen to dobré,“ doufá vítězka celkem šestnácti turnajů WTA. „Lidé, kteří mě sledují, dobře vědí, že nebývám moc zraněná, takže to bylo pro mě opravdu těžké. Jsem zvyklá, že když mám nějaký drobný problém, nevynechám kvůli němu žádný trénink nebo turnaj,“ pověděla tenistka, pro kterou bylo vynechané Australian Open vůbec prvním grandslamem od US Open v roce 2012 (tehdy se nekvalifikovala), na kterém nestartovala.

Plíšková se ve zmíněném rozhovoru vyjádřila rovněž k nedávnému překvapivému ukončení kariéry (dnes už bývalé) světové jedničky Ashleigh Bartyové. „Překvapilo mě to, byla jsem šokovaná. Myslím, že to byla skvělá světová jednička, dobře reprezentovala náš sport, byla ve špičce už dlouho. Byla to velká hráčka s velkým charismatem. Bude mi chybět,“ uvedla Plíšková. „Ale třeba se ještě vrátí,“ dodala.

Plíšková, které momentálně patří na světovém žebříčku sedmé místo, bude mít v týdnu od 11. dubna volno, které bude moci věnovat tolik potřebnému kvalitnímu tréninku. V následujícím týdnu se představí v roli nasazené sedmičky na hvězdně obsazeném antukovém turnaji kategorie WTA 500 v německém Stuttgartu.