Přiblížil se konec kariéry? Williamsovou opustil slavný kouč, míří k Halepové

- Jan Vojkůvka

Hvězdný trenér Sereny Williamsové, Patrick Mouratoglou, mění zaměstnavatele. Americký kouč začal na plný úvazek trénovat bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou. Jeho přechod ovšem vyvolal velké otazníky – přiblížil se konec kariéry Sereny Williamsové? A objeví se vůbec ještě na nějakém turnaji?

Naposledy se Serena Williamsová objevila na kurtu v ostrém utkání loni v červnu. Tehdy skrečovala první kolo Wimbledonu, jelikož se během utkání s Běloruskou Sasnovičovou zranila. Problémy s nohou ji pak přinutily vynechat i domácí US Open, a ostatně byly důvodem i k tomu, aby se letos nevydala do Austrálie.

Příznivci americké tenistky si v posledních letech zvykli, že na příliš turnajích nehraje. Přesto je dlouhá absence Američanky, aniž by řekla, co dál plánuje, dostala do nejistoty. Zranění stehna evidentně nedalo Williamsové prozatím šanci provést comeback a spekulace o konci její kariéry se začaly množit.

Situaci příliš nepomohly ani poslední události. Po deseti letech totiž Serenu opustil její trenér Patrick Mouratoglou, který byl najat Rumunkou Simonou Halepovou. „Za posledních osm měsíců jsem zjistil, jak moc mi koučování chybí,“ uvedl Mouratoglou.

„Hovořil jsem se Serenou a otevřely se mi dveře,“ překvapil svým vyjádřením, že dostal zelenou k přestupu. Majitel slavné akademie tím přilil olej do ohně spekulací, že se Williamsová možná už ani neobjeví na kurtech.

Podle všeho se však Williamsová na kurtech objeví. Držitelka 23 grandslamových trofejí zveřejnila na svých sociálních sítích záběry z jedné akce v Miami, kde se dala do řeči s Aaronem Rodgersem, jehož znají především příznivci amerického fotbalu.

„Co třeba US Open?“ optal se Rodgers americké tenistky, která tímto videem zveřejnila své plány na comeback: „Před US Open Wimbledon! Napřed budu hrát Wimbledon!“ odvětila Williamsová.

Čtyřicetiletá tenistka tím rozehnala obavy svých fanoušků, že se už na žádném turnaji neobjeví. Odchod trenéra, se kterým strávila posledních deset let, však i tak naznačuje, že její odchod do tenisového důchodu se nezadržitelně přiblížil. A je otázkou, zda letošní Wimbledon a US Open nebudou poslední grandslamové turnaje, na kterých se představí. Pokud vůbec...