Změna nominace pro BJKC! Zraněnou Siniakovou nahradí Bouzková a Fruhvirtová

- Marek Bartošík

Nehrající kapitán českého BJKC týmu Petr Pála musel na poslední chvíli změnit svou nominaci pro nadcházející kvalifikační utkání s Velkou Británií (15.–16. dubna). Kvůli zranění Kateřiny Siniakové nově povolal do reprezentačního výběru Marii Bouzkovou a teprve šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Spolu s nimi budou v týmu už dříve nominované Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Karolína Muchová.

Stabilní členka české ženské reprezentace Kateřina Siniaková nebude moci startovat v kvalifikačním souboji Poháru Billie Jean Kingové s Velkou Británií, který se uskuteční příští týden na malém antukovém centrkurtu v areálu I.ČLTK Praha.

„Vzhledem ke zranění, způsobenému na turnaji v Miami, nebude v týmu Katka Siniaková. Byl jsem v Miami a do poslední chvíle jsem čekal na zprávu od Katky i od doktorů, jak to bude vypadat,“ informoval kapitán českého BJKC týmu Petr Pála.

Jako náhradu za Siniakovou zvolil český lodivod dvojici Marie Bouzková, Linda Fruhvirtová. „Linda byla na turnaji v Charlestonu, který se hraje na antuce, což je dobrý. Maruška už trénovala na antuce na Floridě. Obě jenom čekaly, jak to dopadne. Včera pozdě večer jsem jim to oznámil. Dá se očekávat, že přiletí do Česka někdy o víkendu, což bohatě stačí,“ doplnil šestačtyřicetiletý Pála.

České tenistky budou v duelu s Britkami, jenž vypukne v pátek 15. dubna, výraznými favoritkami. Ostrovanky se budou spoléhat především na vítězku loňského US Open Emmu Raducanuovou. Světová dvanáctka se ale potýká s horší formou, na antuce navíc dosud neodehrála ani jeden profesionální zápas.