VIDEO: Reklama na tenis! Hurkacz uspěl v nevídané šachové partii u sítě

- Marek Bartošík

Snažíte se někoho přesvědčit, aby dal tenisu šanci a alespoň občas se s vámi podíval na nějaké utkání? Pak byste mohli využít jako argument pro váš milovaný sport neskutečnou výměnu mezi Hubertem Hurkaczem a Carlosem Alcarazem ze semifinále Miami Open. Oba hráči prokázali v závěru druhého dějství cit pro míč, vyspělé tenisové myšlení i skvělou orientaci na dvorci. Rozehru připomínající šachovou partii velmistrů nakonec ovládl pětadvacetiletý Hurkacz.

Parádní fiftýn odstartoval osmnáctiletý Carlos Alcaraz, který zvolil variantu servis–volej. Hubert Hurkacz dostihl kratší volej a chytrým bekhendovým čopem se dostal do výhody. První šanci na ukončení rozehry ale nevyužil, když zahrál nedostatečně razantní volej do volného prostoru.

Mrštný španělský mladík se vzápětí pokusil o forhendový prohoz křížem, obratný Polák však využil své výšky a na vzdálený míček dosáhl. Následně si poradil i s pokusem o lob z rakety španělského mladíka a na závěr vystřihl jistý bekhendový volej, jímž atraktivní výměnu uzavřel!

Obhájce trofeje Hurkacz si tím vypracoval brejkbol na 6:5 ve druhé sadě, který ale neproměnil. Z cenného vítězství 7:6(5) a 7:6(2) se po více než dvouhodinovém boji radoval Alcaraz, jenž postoupil poprvé v kariéře do finále na turnaji kategorie ATP Masters 1000.