Tomu se říká smůla. Thiemův comeback po jediném utkání narušil covid

- Jan Vojkůvka

Sotva se Dominic Thiem vrátil k tenisu, zas si od něj může na pár dní odpočinout. Rakušan, který odehrál v Marbelle první zápas po dlouhých devíti měsících (prohrál s Pedrem Cachinem 3:6, 4:6), byl ve středu testován pozitivně na covid.

Thiem o svých obtížích informoval na sociálních sítích, kde popsal, že se po úterní večeři v Marbelle necítil příliš dobře a neprožil zrovna dobrou noc. Ve středu se tak otestoval na covid, přičemž jeho test byl pozitivní.

„Poté, co jsem začal mít mírné příznaky, jsem se ráno rozhodl podstoupit test, který se vrátil pozitivní,“ napsal na sociálních sítích s tím, že nyní bude čekat, jak se bude situace s nemocí vyvíjet.

Vítěz US Open z roku 2020 se přitom v Marbelle vrátil na kurty po dlouhých devíti měsících. Jeho dlouhodobou absenci zavinily problémy se zápěstím, se kterým sice neabsolvoval operaci, ale přesto si léčba vyžádala nečekaně dlouhý čas.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem)

Jeho comeback přitom měl jepičí život. V duelu úvodního kola s Argentincem Cachinem, členem třetí stovky světa, se na něm projevila dlouhodobá absence a možná i zmíněná nákaza covidem. Prohrál hladce ve dvou setech a jeho vystoupení v Marbelle tím skončilo.

Dalším turnajem zkušeného tenisty má být Masters v Monte Carlu, které startuje 10. dubna. Otázkou však je, jestli kvůli nákaze covidem turnaj stihne.