VIDEO: Tweener střídá tweener. Alcaraz s Tsitsipasem ohromili neskutečnou výměnou

- Filip Lefenda

Fantastická rozehra byla k vidění během středečního utkání v Miami mezi Carlosem Alcarazem a Stefanosem Tsitsipasem. Oba tenisté se během ní blýskli tweenery, tedy údery hranými zády k síti a mezi nohama.

Na podobná označení je v závěru března ještě brzy, přesto už se na sociálních sítích hovoří jako o možné nejlepší výměně celé sezony. Španěl Alcaraz s Řekem Tsitsipasem servírovali (nejen) americkým příznivcům v repríze loňského souboje z US Open znovu parádní tenis. A rovněž tentokrát se z triumfu radoval mladší z aktérů. Alcaraz porazil nasazenou trojku 7:5 a 6:3 a postoupil v Miami bez ztráty setu už do čtvrtfinále, v němž se střetne se Srbem Kecmanovičem.

Ještě mnohem dříve, než bylo jasno o jeho vítězství, slavil Alcaraz i dílčí úspěch v nejkrásnější výměně zápasu a zřejmě i dosavadního průběhu soutěžního ročníku. Již po deseti minutách duelu si Tsitsipas kraťasem přitáhl soupeře k síti a následně jej obloučkem z voleje zahnal zpět k základní čáře. Rodák z města El Palmar nasadil ke sprintu a poté i odvážnému tweeneru, kterým na síti číhajícího Řeka přehodil. Rovněž Tsitsipas tak musel „zažehnout trysky“ a spěchat ke koncové lajně, aby reagoval totožným úderem. Alcaraz si proti němu povyběhl a odstartoval vřavu v hledišti kratším křižným volejem. Zkrátka pravá tenisová lahůdka.