Patálie světové šestky. Berrettini se musel podrobit operaci

- Filip Lefenda

Zdravotní trable šestého hráče světa nekončí. Matteo Berrettini, jenž musel vinou zraněného břišního svalu odstoupit v závěru loňské sezony z domácího Turnaje mistrů v Turíně i z únorového podniku v mexickém Acapulku, se podrobil operaci. Na vině je tentokrát bolavá pravá ruka.

Ta vyřadila Berrettiniho z aktuálně probíhajícího turnaje ATP 1000 v Miami. „Konzultovali jsme situaci s týmem a lékařskými odborníky. Po několika rentgenech a vyšetřeních jsme se rozhodli, že nejlepší cestou k rychlému a úplnému zotavení bude menší operace,“ informoval pětadvacetiletý Ital na svém Instagramu.

Zákrok prodělal finalista loňského Wimbledonu v úterý. „Operace dopadla výborně. Jsem za to rád. Lékaři spolu s týmem již probírají možnosti mého návratu na kurt,“ sdělil Berrettini. Konkrétní ale zatím nebyl. „Jakmile bude znám finální plán, budu o něm informovat,“ slíbil.

Spolu s týmovým ATP Cupem se v letošní sezoně představil Berrettini na celkem pěti akcích. Nejlépe si vedl na grandslamovém Australian Open, kde podlehl až v semifinále pozdějšímu šampionovi Rafaelu Nadalovi. Na posledním turnaji v Indian Wells vypadl v osmifinále se Srbem Kecmanovičem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Matteo Berrettini (@matberrettini)