VIDEO: Přes porážku hvězdou internetu. Kazašský šoumen opět bavil diváky

- Filip Lefenda

Zápasy usměvavého Alexandra Bublika nenudí. V neděli si nedělal čtyřiadvacetiletý Kazach v Miami v souboji 3. kola s Norem Ruudem hlavu ze špatně se vyvíjejícího skóre a pojal některé výměny takřka v exhibičním duchu. Kromě podání spodem pobavil přítomné volejem zahraným rukojetí.

Že na kurtu něco podobného sem tam taky zkusíte? Bublik vytáhl netradiční úder na akci kategorie ATP 1000 v Miami. Pravda – za krajně nepříznivého stavu 3:6 a 0:4, kdy už zřejmě tušil, že se jeho čas na turnaji krátí. A tak si ho chtěl ještě náležitě užít.

Před Kazachem se rýsoval snadný fiftýn, však taky už norský protivník na výměnu víceméně rezignoval. Místo razantního zakončení si ale Bublik přehodil raketu, chytl ji za opačný konec a snažil se rozehru završit na síti úzkou rukojetí. Frajeřina mu nevyšla podle plánu, norský favorit balon doběhl a odpověděl lobem. Bublik se ale po míči natáhl a přeci jen získal bod pro sebe, když nekompromisně zasmečoval – tentokrát už pro jistotu opět výpletem.

Bublikovu odvahu ocenil přátelským gestem při změně stran i Ruud, jenž nakonec vyhrál 6:3 a 6:2. „Hodně štěstí, kámo. Hrál jsi fakt dobře,“ gratuloval po utkání při podání rukou vítězi poražený Kazach. „Měl jsi tam dva nebo tři dobré údery, takže budeš na Tennis TV jako vždycky stejně ty,“ reagoval se smíchem Ruud.