Kuzněcovová vrací úder. Cibulkovou nechápu, řekla

- Daniel Kubelka

Když na začátku letošního dubna prohlásila Dominika Cibulková o dopující Marii Šarapovové, že jí na okruhu nebude chybět, nebyla zřejmě jedinou tenistkou. Nyní, více než půl roku poté a krátce předtím, než se ruská diva vrátí na tenisové dvorce, se své krajanky zastala Světlana Kuzněcovová.

Ještě předtím, než se na konci ledna rozeběhne turnaj žen v ruském Petrohradu, mohla by se v tomto velkoměstě v rámci exhibice představit po dopingu se vracející Maria Šarapovová. A pokud se na místě potká s Dominikou Cibulkovou, asi to nebude hezké povídání. Slovenská hráčka totiž na začátku dubna o ruské divě prohlásila, že je arogantní a na okruhu jí chybět nebude.

Aby toho nebylo málo, přilila pomyslný olej do ohně nyní i Světlana Kuzněcovová, která se, stejně jako Cibulková, má v plánu petrohradského turnaje zúčastnit. Současná světová devítka se totiž ve svém posledním prohlášení do slovenské tenistky pořádně opřela a své krajanky zastala.

„Absolutně nechápu, proč to (Cibulková) řekla. Ano, Maria udělala chybu a byla za ní potrestána,“ uvedla Ruska směrem ke kritice slovenské tenistky a pokračovala. „Je skvělé, že se Maria vrátí. Je to obrovské plus pro celý tenis. Maria má miliony fanoušků po celém světě, svou hrou jim dává tolik radosti.“

Šarapovová byla na začátku loňského roku suspendována za užití nepovolené látky meldonium. Na začátku června si pak bývalá světová jednička vyslechla od Mezinárodní tenisové federace dvouletý zákaz činnosti, po následném odvolání Rusky jí byl trest zkrácen o devět měsíců. Na okruh by se tak měla vrátit 26. dubna.

Tak co, jak si myslíte, že případné setkání trojice Šarapovová - Cibulková - Kuzněcovová v lednu příštího roku v Petrohradu dopadne?