Konec čekání! Kanadská kráska se po více než roce vrací na kurty

- Denisa Veselá

Eugenie Bouchardová vynechala téměř kompletní minulou sezonu kvůli problémům s pravým ramenem, její zdravotní trable vyřešila až operace. Nyní se zdá, že je osmadvacetiletá tenistka zpět. Oblíbená Kanaďanka se vrátí do turnajového kolotoče na podniku ITF v americkém Palm Harboru, který má dotaci 100 tisíc dolarů. Akce se uskuteční v termínu 11.–17. dubna, účast Bouchardové potvrdili sami organizátoři.

Někdejší světová pětka Eugenie Bouchardová se v uplynulé sezoně objevila na čtyřech turnajích. Zkraje roku odehrála kvalifikaci na Australian Open, ale vypadla ve druhém kole. Následovala zastávka ve francouzském Lyonu, kde se na kurtu zdržela necelé dvě hodiny.

Pozitivní záblesk přišel v Mexiku. Kanaďanka odehrála úspěšný turnaj v Guadalajaře, kde si připsala osmé finále kariéry. Poslední krůček ke druhé trofeji z okruhu WTA však nezvládla, nad její síly byla Sara Sorribesová Tormová. Rodačka z Montréalu se poté ještě objevila na turnaji v Monterrey, kde však padla v prvním kole.

Od té doby se „Genie“ na okruhu neukázala. Kanadská hráčka se potýkala s bolestmi v pravém rameni. Tyto problémy se snažila řešit konzervativní léčbou, nicméně na stoprocentní vyléčení byl tento postup krátký.

V červnu minulého roku se proto na svém osobním Instagramu svěřila se zprávou, že podstoupila operaci. „Čeká mě dlouhá rehabilitace, ale budu tvrdě pracovat, abych se vrátila k práci, kterou miluji,“ zmínila ve svém příspěvku na sociálních sítích.

Osmadvacetiletá hráčka má pro své fanoušky dobrou zprávu. Po více než roční pauze se vrací do zápasového vytížení. Tenistka, jež se momentálně nachází na 1454. místě žebříčku, obdržela divokou kartu na antukový podnik ITF v americkém Palm Harboru. Wimbledonská finalistka z roku 2014 se na slunné Floridě představí od 11. dubna.

Mezi přihlášenými figurují i další známá jména, například domácí Madison Brengleová (59.) či Ruska Anna Kalinská (84.). V listině šampionek mimochodem najdeme aktuální světovou čtyřku Barboru Krejčíkovou, která na Floridě triumfovala v roce 2019.