Skvělý návrat! Muchová v Miami opět neztratila set a vyřadila Fernandezovou

- Marek Bartošík

Znovu to byla velká bitva, ani tentokrát ale Karolína Muchová nepovolila své soupeřce set! Pětadvacetiletá Češka navázala v Miami na středeční výhru nad krajankou Terezou Martincovou (7:6, 7:6), když v dnešním druhém kole udolala světovou dvaadvacítku Leylah Fernandezovou po dvou hodinách a 13 minutách 6:4 a 7:6(3). Muchová, která chyběla na okruhu od loňského US Open, si tak zahraje na Floridě poprvé v kariéře třetí kolo.

V jednu chvíli to vypadalo na rychlý proces. Aktuálně 74. tenistka žebříčku Karolína Muchová vedla proti Leylah Fernandezové 6:4, 4:2 a měla brejkbol, její soupeřka se ale udržela na dostřel. Později za stavu 5:4 disponovala pestře hrající Češka dokonce mečbolem při svém podání, nicméně v důležitém okamžiku pokazila forhend a Kanaďanka poté srovnala.

Muchová kontrovala brejkem na 6:5, ani na druhý pokus však napínavý duel nezakončila, a tak musela rozhodnout až zkrácená hra. Devatenáctiletá Fernandezová si na chvíli podržela momentum a ujala se vedení 2:0, nicméně pak následovala dost nečekaná smršť šesti míčů v řadě na konto Muchové, která nakonec využila za stavu 6:3 svůj celkově třetí mečbol.

Že mělo utkání vysokou kvalitu, dokazují mimo jiné oficiální statistiky. Muchová nastřílela hned 32 vítězných míčů a chybovala pouze desetkrát, její houževnatá soupeřka zapsala ve stejných kolonkách sympatickou bilanci 25:12.

Všestranná česká tenistka bavila americké publikum řadou parádních technických úderů z obtížných pozic. Za mnohé vypovídá výměna, díky níž Muchová odvrátila v prvním setu brejkbol na 5:5.

Zatímco ve druhém kole Muchová změřila síly s finalistkou loňského US Open Fernandezovou, v další rundě narazí dokonce na dvojnásobnou šampionku amerického grandslamu Naomi Ósakaovou (77.) z Japonska.

Miami Open presented by Itaú (USA, 17 924 375 USD, tvrdý povrch)
2. kolo ženské dvouhry
Leylah Fernandezová (CAN, 22.) – KAROLÍNA MUCHOVÁ (74.) 4:6, 6:7(3)