Návrat šoumena Nicka. V oblíbeném Miami na úvod nenabídl brejkbol, zářil i na bekhendu

- Marek Bartošík

Nick Kyrgios a Masters v Miami? Poměrně nenápadná, ale rozhodně fungující kombinace. Australský bouřlivák startuje na Floridě popáté, ze čtyř dosavadních účastí si vysloužil hned dvě semifinále (2016, 2017) a k nim dvě osmifinále (2018, 2019). Do své páté kampaně na Miami Open vstoupil šestadvacetiletý Kyrgios přesvědčivou výhrou 7:6(3) a 6:3 nad nebezpečným Francouzem Adrianem Mannarinem a nyní už se může těšit na souboj s favorizovaným Rusem Andrejem Rubljovem.

Čtyři vítězné bekhendy, jeden nechytatelný forhend a eso na závěr. Tak vypadá výběr toho nejlepšího z představení Nicka Kyrgiose (102.) proti Adrianovi Mannarinovi (61.) v prvním kole Miami Open.

Šoumen Kyrgios tentokrát poněkud překvapivě zářil i ze slabší bekhendové strany. A každý z oněch winnerů v sestřihu byl navíc jedinečný. Rodák z Canberry nejprve hned na začátku zápasu vykouzlil luxusní bekhendový halfvolej od základní čáry.

Svůj druhý parádní kousek si nechal do tiebreaku, v němž zareagoval na výborné podání Mannarina ven z dvorce ještě lepším returnem křížem. Ani sám Kyrgios nemohl uvěřit, jaký úhel se mu v důležitém momentu podařilo trefit.

Další dva přesné bekhendy předvedl v osmé hře druhého dějství. Nejprve srovnal vítězným returnem po lajně na 30:30, posléze „zamázl“ podání znovu po čáře, čímž si vypracoval brejkbol. Mimořádně vydařený gem na příjmu korunoval pro změnu dělovým forhendem.

O několik chvil později zahrál Kyrgios při svém prvním mečbolu technicky dokonale zvládnuté eso na střed, celkově jich v utkání nasázel dvanáct. Také díky nim nečelil ani jednomu brejkbolu.

Překvapivý čtvrtfinalista z nedávného Masters v Indian Wells se skutečně zdá být ve velmi dobré formě. Druhou zkouškou v Miami pro něj bude mač se světovou sedmičkou Andrejem Rubljovem, jenž se letos pyšní skvělou zápasovou bilancí 18:3.

Poražený Mannarino sice s výsledkem proti Kyrgiosovi nemůže být spokojen, přesto i on ukázal divákům své tenisové umění. V šestém gemu druhého setu si v hluboké obraně pomohl tweenerem ve výskoku, výměnu vzápětí zakončil vítězným bekhendem.