Los čtyřhry v Miami: Siniaková hraje po boku Australanky, v pavouku jsou celkem čtyři Češky

- Marek Bartošík

Stejně jako na nedávném BNP Paribas Open v Indian Wells se také na Miami Open zúčastní soutěže čtyřhry pouze čtyři Češky. Kateřina Siniaková si vyzkouší poprvé spolupráci s Australankou Storm Sandersovou. Květa Peschkeová nastoupí na třetím turnaji v řadě po boku Slovenky Terezy Mihalíkové. V pavouku nechybí ani sehrané české duo Marie Bouzková, Lucie Hradecká.

Světová deblová jednička Kateřina Siniaková si musí kvůli absenci Barbory Krejčíkové, kterou trápí zraněný loket, dočasně vystačit s náhradními parťačkami. Na poslední akci v Indian Wells hrála spolu s talentovanou Dánkou Clarou Tausonovou, nově utvořená dvojice ale vypadla hned v prvním kole.

O poznání větší šance by pětadvacetiletá Siniaková měla mít v tandemu se Storm Sandersovou, tedy světovou deblistkou číslo 18. Jako nasazené dvojky narazí v úvodním kole na rusko-australský pár Alexandra Panovová, Anastasia Rodionovová.

Do okruhu favoritek jistě patří i turnajové osmičky Marie Bouzková a Lucie Hradecká. Na usměvavé Češky čeká v první rundě náročný úkol v podobě Američanky Asii Muhammadové a Japonky Eny Šibaharaové (druhá zmíněná je světovou deblovou čtyřkou).

Velmi těžké soupeřky vyfasovala pro vstup do turnaje také Květa Peschkeová, která se opět představí po boku Slovenky Terezy Mihalíkové. Tyto tenistky už spolu v březnu absolvovaly podnik ITF v Arcadii a velké klání v Indian Wells, výhry se ale zatím nedočkaly. Jejich úvodními protivnicemi v Miami budou domácí nasazené čtyřky Cori Gauffová a Caty McNallyová.

Kompletní los ženské čtyřhry na Miami Open naleznete zde.