Drtivé vítězství! L. Fruhvirtová v Miami ztratila jen čtyři hry, soupeřce nadělila kanára

- Jan Vojkůvka

Divoká karta Linda Fruhvirtová dokázala na turnaji WTA 1000 v Miami projít po skvělém výkonu do druhého kola. V utkání s Dankou Koviničovou Češka proměnila všech pět vypracovaných brejkbolů a soupeřku deklasovala 6:0, 6:4. V dalším kole vyzve 20. nasazenou Elise Mertensovou z Belgie.

Šestnáctiletá Fruhvirtová vstupovala do utkání po dvou březnových porážkách v řadě, když po prohře v prvním kole na turnaji ITF v Arcadii padla i v úvodním kole kvalifikace v Indian Wells. A los se s českou hráčkou vůbec nemazlil.

Do úvodního kola totiž vyfasovala 66. hráčku světového žebříčku Danku Koviničovou. Linda, která obdržela od pořadatelů divokou kartu do hlavní soutěže, však prokázala svou typickou bojovnost a papírovou favoritku porazila.

Černohorku, která si před dvěma týdny připsala skalp Karolíny Plíškové v druhém kole turnaje v Indian Wells, dokázala v prvním setu doslova rozebrat. Koviničové povolila uhrát jen 10 fiftýnů a uštědřila jí za 26 minut kanára.

Druhý set byl už o poznání vyrovnanější. Koviničová se dokonce dostala do vedení 3:1 a rozhodně nebyla daleko od toho, aby se jí povedlo něco s výsledkem zápasu udělat. Jenže Fruhvirtová v páté hře zapnula znovu do svého drtícího módu, získala čtyři gemy v řadě a otočila skóre na 5:3. Duel pak zakončila v desáté hře při vlastním podání.

Talentovaná česká hráčka se ve druhém kole utká s Belgičankou Elise Mertensovou. V současnosti 24. tenistka žebříčku měla v prvním kole volný los.