Slova obdivu i slzy v očích. Plíšková, Kvitová a spol. reagují na překvapivý konec Bartyové

- Filip Lefenda

Světová jednička Ashleigh Bartyová ukončila v pouhých 25 letech kariéru. Zpráva, která šokovala celý tenisový svět. Středeční oznámení trojnásobné grandslamové šampionky nečekaly ani její tenisové kolegyně, mezi nimiž se těšila velké oblibě.

„Ash, nemám slov… Způsobem, jakým tenis opouštíš, jen potvrzuješ, jaká jsi třída. Jsem opravdu šťastná, že jsem s tebou mohla sdílet kurt. Tenis bez tebe už nikdy nebude stejný! Obdivuji tě jako hráčku i jako člověka. Přeji ti jen to nejlepší!“ napsala Kvitová na adresu hvězdy, jež vévodí ženskému pořadí už od září roku 2019.

„Gratuluji ti k neuvěřitelné kariéře, Ash. Bylo mi ctí hrát s tebou na jednom dvorci. Přeji vše nejlepší do další životní kapitoly. Budeš mi chybět,“ napsala na sociální sítě Karolína Plíšková. Nic na tom nemění ani fakt, že právě Bartyová připravila rodačku z Loun ve finále loňského Wimbledonu o možnost získat premiérovou grandslamovou trofej.

Na překvapivý konec kariéry aktuálně nejlepší tenistky současnosti reagují i zahraniční esa. „Ash, musím říci, že jsi mě dohnala k slzám. Budeš mi na okruhu chybět, kamarádko. Byla jsi jiná, jedinečná. Zažily jsme spolu výjimečné chvíle,“ napsala pro změnu bývalá světová jednička Simona Halepová. „Co plánuješ teď? Vyhrát grandslam v golfu?! Buď šťastná a užívej si života na maximum,“ odlehčila emotivní vzkaz Rumunka.

V poslední době je její jméno skloňováno především v souvislosti s válkou na Ukrajině, oznámení Bartyové ale nezůstalo bez povšimnutí ani u Eliny Svitolinové. „Zasloužíš si RESPEKT! Přeji všechno dobré a gratuluji k vynikající kariéře,“ napsala někdejší třetí hráčka žebříčku na svůj Twitter.

Ke gratulantkám se připojila i Carla Suárezová Navarrová. „Reprezentovala si náš sport opravdu unikátním způsobem. Tvé dovednosti a pohledný styl budou tenisu chybět,“ ocenila zásluhy Španělka, jež aktivní kariéru ukončila na loňském US Open poté, co v nejtěžším životním zápase porazila rakovinu.