Jede na vítězné vlně. Tvrdá práce se vyplácí, má radost novopečená světová dvojka

- Jan Vojkůvka

Formou jako hrom se v posledních týdnech prezentuje Iga Šwiateková. Polská tenistka vyhrála jedenáct zápasů v řadě, ovládla turnaje v Dauhá a Indian Wells a prodrala se na druhé místo světa. „Tvrdá práce se vyplácí,“ napsala šťastně na svém Twitteru.

Už na začátku sezony měla Šwiateková slušnou fazonu. V Adelaide a na Australian Open dokráčela shodně do semifinále, ale až poslední měsíc se zdá být nezastavitelná.

Napřed ve druhé polovině února ovládla turnaj v Dauhá, kde porazila například Arynu Sabalenkovou, Marii Sakkariovou či Anett Kontaveitovou, které povolila jen dva gemy! A svou formu si přivezla i do Spojených států.

V Indian Wells sice v prvních třech zápasech musela otáčet vždy skóre z 0:1 na sety, ale pak se rozjela. Madison Keysové povolila jediný gem, poradila si ve dvou setech i se Simonou Halepovou a ve finále porazila podruhé v řadě Marii Sakkariovou.

Kromě jedenácti výher v řadě, dvou titulů a štědrého prize money se navíc dočkala i další odměny. Polka se totiž poprvé v kariéře posunula na pozici světové dvojky.

„I když je to už den od mého vítězství na BNP Paribas Open, stále je poměrně výzvou, abych vyjádřila, jak důležité to bylo vítězství i způsob, jakým jsem ho dosáhla,“ napsala na svém Twitteru. „Byly to zcela odlišné podmínky než v Dauhá, každý den bylo horko a suchý vzduch, byla jsem stále víc a víc unavená a soustředěná jen na to, co se děje právě teď a tady.“

„Cítím, že jsem se v posledních dvou týdnech stala lepší hráčkou, za což jsem nejvíc ráda,“ pokračovala Polka. „Má tvrdá práce se vyplácí a vím, že jsem si zvolila správnou cestu, i když tu budou nějaké další vzestupy a pády, stejně jako nějaká překvapení,“ dodala a připomněla, že zůstává pevně nohama na zemi.

Další akcí, na které se Šwiateková představí, bude turnaj v Miami. V úvodním kole má jako nasazená dvojka volný los. V kole druhém si zahraje buď se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou, nebo některou z kvalifikantek.