Nouza s Paulsonem v Trimbachu slaví vítězství. Ve finále neztratili servis

- Jan Vojkůvka

Úspěch slaví ve švýcarském Trimbachu Petr Nouza s Andrewem Paulsonem. Češi dokázali na tamní pětadvacítce dokráčet až k zisku turnajové trofeje, když ve finále porazili nasazené dvojky Daniela Masura a Yannika Steineggera dvakrát 6:4.

Nouza s Paulsonem plnili ve Švýcarsku role nasazených čtyřek a během své cesty za ziskem titulu ztratili jen jeden set v semifinálovém souboji s Francouzi Danem Addedem a Albanem Olivettim. Ve finále proti turnajovým dvojkám naopak žádné výraznější drama nepřipustili.

Třiadvacetiletý Nouza a jeho o tři roky mladší spoluhráč dokonce v utkání neztratili ani jedno podání. Čelili sice pěti brejkbolům, ale všechny se jim povedlo odvrátit. V obou sadách Češi naopak sebrali soupeřům po jednom servisu a za 73 minut zvítězili 6:4, 6:4.

Oba Češi v Trimbachu navázali na poměrně vydařený začátek sezony, když se jednalo už o jejich třetí deblový titul v sezoně (všechny vybojovali po boku různých spoluhráčů).

Nouza rozšířil v Trimbachu svou sbírku už na patnáct deblových trofejí, přičemž se jedná o třetí titul z kategorie M25 (turnaje dotované částkou 25 tisíc dolarů). Paulson vybojoval jubilejní desátý titul ze čtyřhry. Z pětadvacítek se jedná už o jeho pátý triumf.