Francie se musí obejít bez Garciaové! Příští rok Fed Cup hrát nebudu, oznámila

- Jan Vojkůvka

Je to jen pád týdnů poté, co skončil letošní ročník Fed Cupu a již nyní je jisté, že v další sezoně se bude muset ženská týmová soutěž obejít bez jedné výrazné hvězdy.

Prožila nejlepší sezonu kariéry a chce na ni rozhodně stavět dál. Francouzka Caroline Garciaová učinila rozhodnutí, na základě kterého se chce věnovat pouze turnajům WTA a v roce 2017 nebude Francii reprezentovat ve Fed Cupu.

Pravdou je, že Garciaová prožila velmi náročný rok. Odehrála 124 zápasů, během nichž vybojovala čtyři deblové tituly, včetně French Open s Kristinu Mladenovičovou, a dva singlové tituly ve Štrasburku a na Mallorce. Také byla ve finále Fed Cupu, ve kterém Francii podlehla českému týmu.

Příští rok ve Fed Cupu hrát nebudu,“ ohlásila Garciaová zprávu v rozhovoru pro L'Equipe, která se u části fanoušků Francie setká s nepochopením. „Chci se zaměřit na turnaje WTA a grandslamy. Příští rok bude prioritou moje individuální kariéra a uvidíme, jak to bude fungovat,“ podotkla Francouzka.

Myslím, že jsem v tuto chvíli učinila nejlepší rozhodnutí. Cítím, že potřebuji trochu riskovat,“ uvedla třiadvacetiletá tenistka, která má rozhodně na co navazovat. „Odehrála jsem nejlepší sezonu kariéry a výhra ve Štrasburku byla skvělá. Byl to dobrý úspěch, že jsem vyhrála dva turnaje. Lituji jen toho, že jsem ne vždy hrála dobře na grandslamech a nedokázala si najít dost času na trénink. Cítím, že potřebuji více odpočinku během grandslamových turnajů. Mým snem je dosáhnout na nejlepší desítku,“ podotkla.

Aktuálně 24. hráčka světa byla na žebříčku WTA nejlépe postavena na 23. místě a touží proniknout mnohem výše. Že by však tomuto cíli obětovala svou deblovou kariéru, jakožto druhá deblistka na světě, však nehrozí. „Ve čtyřhře budu pokračovat,“ ujistila Garciaová.