Měli se vzít na Ukrajině. Belgičanka Zanevská se provdala v náhradní lokalitě

- Michal Hladký

Maryna Zanevská si v neděli 13.3. vzala za muže Němce Philippa-Andrease Schmidta. Svatba se původně měla uskutečnit na Ukrajině, odkud Belgičanka pochází. „Je strašlivé tohle psát, ale v mé zemi není kvůli válce čas na oslavy,“ uvedla v příspěvku na Instragramu důvod, proč si nakonec své „ano“ novomanželé řekli v Las Vegas.

Maryna Zanevská se narodila v ukrajinské Oděse, nicméně v roce 2008 se přestěhovala do belgického Brusselu, kde o šest let později také získala občanství. A proto se nelze divit, že s ní válka v rodné zemi otřásla.

„V posledních dvou týdnech jsem si uvědomila, že není nic důležitějšího než mír, rodina a láska. Zjistila jsem také, kdo jsou mí praví přátele,“ napsala na svém Instagramu.

„Není potřeba čekat na perfektní moment, zítřek totiž vůbec nemusí přijít. 13. března jsme se vzali. Vtipné je, že přesně dva roky poté, co jsme společně nastoupili do lockdownu. Tehdy jsme si řekli, že buď se po jeho skončení zabijeme, anebo se vezmeme,“ dodala.   

Belgické tenistce v současnosti patří 68. pozice na žebříčku dvouhry, která je i jejím kariérním maximem. Na okruhu WTA uhrála jeden titul, a to před rokem v polské Gdyni. Pokud jde o turnaje pod hlavičkou ITF, tak na nich triumfovala hned devatenáctkrát.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ?Maryna Zanevska (@marinazanevska)