Veselý na dubajskou jízdu nenavázal. V prvním kole uhrál jen čtyři gemy

- Michal Hladký

Jiřímu Veselému (74.) první zápas od únorového tažení podnikem ATP v Dubaji nevyšel. Nejvýše nasazený účastník antukového challengeru v italském Rosetu uhrál v úvodním kole pouhé čtyři gemy s chorvatským náhradníkem Ninem Serdarušičem (219.) a za hodinu a osmnáct minut schytal porážku dvakrát 2:6.

Utkání prvního kola challengeru v italském Rosetu přitom nezačalo pro Jiřího Veselého nejhůře. Držel si podání, naopak na returnu uměl soupeře potrápit. To se změnilo v šestém gemu, kdy ztratil servis. Tahle situace se následně opakovala, a tak Chorvat Nino Serdarušič zvítězil 6:2.

Ve druhé sadě chorvatský tenista prolomil svému oponentovi okamžitě servis. Česká jednička ještě mohla se zápasem něco udělat za stavu 2:4, kdy Veselý měl k dispozici dva brejkboly. Ani jeden nevyužil, 219. hráč světového žebříčku si pak už zbytek utkání pohlídal a po výsledku 6:2, 6:2 postoupil do druhého kola.

A to i díky kvalitnímu prvnímu servisu, proti tomu rodák z Příbrami uhrál pouhé tři výměny. Naopak podání Veselého dnes nepodrželo, zahrál jen jedno eso a utvořil čtyři dvojchyby.

Naposledy Jiří Veselý utrpěl takhle těžkou porážku v roce 2019, kdy na challengeru v australské Canbeře nestačil na Poláka Huberta Hurkacze. Současné světové jedenáctce podlehl v semifinále tamního podniku po setech 3:6, 1:6.

Nino Serdarušič nastoupí v osmifinále proti domácímu Flaviu Cobollimu. S tím se už utkal vloni, kdy se ve stejné fázi turnaje v italském Comu radoval z výhry 6:4, 6:0.

Regione Abruzzo Aterno Gas & Power Cup, Roseto Degli Abruzzi (muži, ITA, 45 730 EUR, antuka)
1. kolo dvouhry
JIŘÍ VESELÝ (74.) – Nino Serdarušič (CRO, 219.) 2:6, 2:6