Další velká příležitost! Linda Fruhvirtová získala divokou kartu na Miami Open

- Marek Bartošík

V Indian Wells nastoupila do kvalifikace, v Miami už se může těšit rovnou na hlavní soutěž. Šestnáctiletá Linda Fruhvirtová je jednou z tenistek, které obdržely od amerických pořadatelů divokou kartu pro nadcházející turnaj prestižní kategorie WTA 1000. Organizátoři pomohli také domácí hvězdě Sofii Keninové či talentované Alexandře Ealaové z Filipín.

Pořadatelé významných turnajů moc dobře znají jména sester Brendy a Lindy Fruhvirtových. Starší z nich, tedy šestnáctiletá Linda, si zahraje díky divoké neboli volné kartě v hlavní soutěži Miami Open (od 22. března).

Aktuálně 281. tenistka žebříčku WTA naposledy startovala v Indian Wells, kde podlehla v prvním kole kvalifikace zkušenější krajance Marii Bouzkové (0:6, 5:7). Letos nejlépe si Fruhvirtová vedla v mexickém Cancúnu, když na tamní akci ITF s dotací 25 tisíc dolarů získala titul.

Dalšími držitelkami volné karty do hlavní soutěže ženské dvouhry na letošním Miami Open jsou bývalá vítězka Australian Open Sofia Keninová (130.), americká naděje Hailey Baptisteová (119.), Australanka Astra Sharmaová (96.), teprve šestnáctiletá Alexandra Ealaová (571.) a také o rok starší Američanky Ashlyn Kruegerová (542.) a Robin Montgomeryová (361.).

Původně měla hrát na divokou kartu i Japonka Naomi Ósakaová (78.), čtyřnásobná grandslamová šampionka se ale po několika odhláškách jiných tenistek přece jenom dostala přímo do hlavní soutěže.

Hlavní fáze mužské části turnaje se na základě volby organizátorů zúčastní dvojnásobný wimbledonský vítěz Andy Murray (88.), australský šoumen Nick Kyrgios (132.), talentovaný Brit Jack Draper (146.), zkušený Australan Jordan Thompson (78.) a juniorská světová trojka Ťün-čcheng Šang (543.) z Číny.

Do soutěže čtyřhry zasáhnou díky divokým kartám Nick Kyrgios s krajanem Thanasim Kokkinakisem, Řek Stefanos Tsitsipas se Španělem Felicianem Lópezem a také Američanky Madison Keysová a Jessica Pegulaová.