Největší vítězství kariéry! Američan Paul přehrál v Indian Wells světovou trojku

- Michal Hladký

Čtyřiadvacetiletý Američan Tommy Paul se zasloužil o největší překvapení večerního programu turnaje kategorie Masters v Indian Wells. Aktuálně 39. tenista světového žebříčku porazil Němce Alexandera Zvereva za dvě hodiny a sedmnáct minut po setech 6:2, 4:6 a 7:6(2), zapsal tak své nejcennější kariérní vítězství a postoupil do třetího kola.

Tommy Paul započal svou cestu za největším kariérním vítězství ve velkém stylu. Světové trojce Alexandru Zverevovi okamžitě vzal v prvním gemu servis, naopak ten svůj si držel naprosto dominantním způsobem.

Po úvodní sadě, která skončila výsledkem 6:2, se německý tenista razantně zlepšil na servisu. Do hry uvedl 79 % svých prvních podání, přičemž Paula brejkl za stavu 5:4. Rozhodnout tak musel závěrečný set.

V něm si rodák z Hamburku utvořil vedení 4:2, vzápětí však o něj přišel. Vítěze třetího kola turnaje v Indian Wells určil až tiebreak, ve kterém Tommy Paul nedal soupeři sebemenší šanci a po výsledku 6:2, 4:6 a 7:6(2) se mohl těšit z cenného skalpu.

„Mám to v Indian Wells rád. Fanoušci tady opravdu podporují domácí tenisty. To je důvod, proč to tu miluji. Jedná se skutečně o domácí turnaj,“ nechal se slyšet 39. hráč světového rankingu dvouhry po utkání.

„Doufám, že budu jednou v TOP 10. K tomu potřebuji porážet ty nejlepší hráče, což se mi dnes povedlo,“ dodal držitel jednoho titulu na okruhu ATP, kterého dosáhl vloni ve švédském Stockholmu. Tehdy si vyšlápl na několik hvězdných tenistů, když vyzrál na Kanaďana Denise Shapovalova či Brita Andyho Murrayho.

Ve třetím kole turnaje v Indian Wells se Tommy Paul utká s Australanem Alexem de Minaurem. Klání je naplánováno na úterý, půjde o první vzájemné měření sil těchto hráčů.