Nebylo to tak snadné, jak napovídá skóre, hodnotil Medveděv vítězství nad Macháčem

- Petr Sumbal

Tomáš Macháč poprvé v kariéře vyzval na souboj světovou jedničku. Z duelu druhého kola turnaje v Indian Wells s Daniilem Medveděvem sice odešel poražen (3:6, 2:6), ale ze zápasu si odnáší cenné zkušenosti do budoucna a také respekt hvězdného soupeře. „Nebyl to tak snadný zápas, jak možná napovídá skóre,“ uvedl Medveděv v rozhovoru po zápase.

„Jsem skutečně nadšený a opravdu se na zápas těším. Půjdu do utkání s tím, že nechci jen bojovat, ale především si užít ty chvíle,“ vyprávěl Tomáš Macháč před jedním z největších utkání své dosavadní kariéry pro oficiální web ATP. A boj to skutečně byl, i když nakonec ne s takovým koncem, jaký by si jednadvacetiletý český hráč přál.

Zejména první sada byla velmi vyrovnaná, Macháč v mnoha ohledech za světovou jedničkou vůbec nezaostával, a hned v prvním gemu si dokonce vypracoval brejkbol, který ovšem nevyužil. V prvním setu si český reprezentant vybral jedinou slabou chvilku, a to v šestém gemu při svém podání, který prohrál čistou hrou. Jiný brejkbol už aktuálně nejlepšímu tenistovi světa nenabídl, první set ale kvůli krátkodobému výpadku ztratil 3:6.

„První set byl hodně vyrovnaný. On udělal několik nevynucených chyb a špatných rozhodnutí v důležitých momentech. A to v tenise většinou rozhoduje,“ glosoval Medveděv.

Druhý set už se Macháčovi tolik nevedlo, o své podání přišel hned v prvním gemu a pak ještě jednou v tom pátém. Za stavu 1:5 český tenista odvrátil první mečbol soupeře, následně už však Medveděv set i celý zápas na svém podání uzavřel.

„Skóre možná vypadá jednoznačně, ale nebyl to tak snadný zápas, jak by se mohlo zdát, takže jsem moc rád, že se mi povedlo vyhrát,“ pronesl slova respektu ke svému soupeři Medveděv, pro kterého se jednalo o vůbec první vítězství v roli světové jedničky.