Vítězný návrat se nekonal, Plíšková ztratila téměř vyhraný zápas

- Petr Sumbal

Karolína Plíšková se konečně dočkala, v americkém Indian Wells vstoupila opožděně do tenisové sezóny 2022. Jenže návrat po zranění si jistě sama představovala jinak, po bitvě dlouhé dvě a půl hodiny totiž prohrála s Dankou Koviničovou po setech 6:2, 5:7 a 4:6. Vše přitom vypadalo velmi nadějně, ve druhém setu česká hráčka vedla už 5:2.

Návrat po dlouhé pauze, způsobené nešťastnou zlomeninou ruky v posilovně, dlouho vypadal pro Karolínu Plíškovou velmi slibně. Česká hráčka byla na kurtu více než hodinu lepší hráčkou, první sadu vyhrála snadno 6:2 a také ve druhém setu sebrala soupeřce podání. Poté, co Plíšková svůj brejk potvrdila, vedla už 5:2.

Pak se ale stroj zadrhl a začala se projevovat dlouhá herní pauza světové osmičky. Ta za stavu 5:3 nedokázala na svém podání zápas ukončit a do její hry se začaly čím dál tím častěji vkrádat nevynucené chyby a také dvojchyby, kterých se nakonec Plíšková dopustila v celém utkání sedmkrát (oproti jedenácti esům).

Na houževnaté Černohorce Koviničové, až 71. ženě světového žebříčku, bylo naopak vidět, jak rázem ožila. Poté, co si vzala své podání zpátky a srovnala na 5:5, sebrala české dvojce podání znovu a druhý set na svém podání rázně uzavřela.

Ve třetí sadě to byl velký boj, šest z deseti gemů dospělo až do shody. Plíšková nehodlala soupeřce darovat výhru zadarmo a dvakrát se v průběhu třetí sady vrátila do hry poté, co už ztrácela o jeden brejk. V důležitých momentech byla ovšem přeci jen o něco přesnější Koviničová, a když po dalším brejku vedla 5:4, nenašla už Češka síly na odpověď.

První zápas Plíškové v roce 2022 tak skončil porážkou.

Bývalá světová jednička se z ní však rozhodně hroutit nemusí. S lehkým tréninkem po prosincové zlomenině ruky začala teprve v lednu, to ovšem trénovala pouze s odlehčenými tenisáky. A například do podání se dle svých slov mohla při tréninku naplno opřít až před dvěma týdny.

„Cítím se v pohodě, doufám, že brzy budu hrát lepší tenis,“ citoval Plíškovou na svém twitterovém účtu novinář Ben Rothenberg, který také uvedl, že Češce chybí společné cestování s její sestrou Kristýnou. Ta má momentálně od tenistu pauzu, za dva měsíce očekává narození prvního potomka se slovenským fotbalistou pražské Sparty Dávidem Hanckem.

Další plány Plíškové by se páteční porážkou neměly jinak měnit, česká hvězda by měla startovat ve druhé půlce března v Miami a poté na začátku dubna na antuce v Charlestonu. „Dnes to byla nepříjemná porážka, ale jsem ráda, že jsem byla zpátky v akci. Teď už se těším na Miami,“ napsala Plíšková na svém Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)