Senzační den v Indian Wells! Češi byli stoprocentní, teď je čekají favorité

- Jan Vojkůvka

Fantastický den prožili na turnaji v Indian Wells čeští tenisté. V průběhu čtvrtečního programu se na kurtech objevili hned čtyři zástupci české tenisové školy a všem se povedlo uspět. Vedle Terezy Martincové, Kateřiny Siniakové a Marie Bouzkové v hlavní soutěži žen se prosadil také Tomáš Macháč v mužské části turnaje.

Fanoušci, kteří si nenechali ujít ani jeden ze zápasů českých tenistů, mohli ulehnout v pátek brzy ráno velmi spokojeně. V průběhu zhruba deseti hodin totiž viděli čtyři zápasy s českou stopou a ve všech se mohli radovat z vítězství.

Celý program v Indian Wells zahájila Tereza Martincová. Na ni čekala v úvodním kole britská kvalifikantka Heather Watsonová a utkání mělo hodně svižný průběh. Česká favoritka žádné drama nepřipustila a soupeřku smetla ve dvou setech 6:2, 6:1.

Díky tomu vybojovala možnost vyzvat v dalším kole pátou nasazenou Paulu Badosaovou. To už bude o poznání náročnější zápas. Ostatně, favorizovaní soupeři čekají i na další české hráče, kteří v noci na pátek slavili v Americe vítězství.

Asi nejhorší pozici má Tomáš Macháč. Úspěšný kvalifikant v úvodním kole porazil Australana Alexeie Popyrina 6:3, 7:5 a v dalším utkání jej čeká světová jednička Daniil Medveděv. Macháč v tomto zápase může pouze překvapit.

A pouze překvapit pravděpodobně mohou i Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Siniaková zvládla náročnou tříhodinovou bitvu s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, kterou zdolala po setech 6:2, 4:6, 6:4 a v dalším kole se střetne s řeckou favoritkou Marií Sakkariovou.

Bouzková, která úspěšně prošla kvalifikací, dokázala v noci uspět nad Číňankou Čchiang Wang, kterou porazila podruhé během dvou týdnů. Po výhře 6:3, 7:6(5) se nyní může těšit na duel s Američankou Jessicou Pegulaovou.

Zmíněné nadcházející zápasy se však odehrají až o víkendu. V pátek se v Indian Wells ve dvouhře totiž představí pouze Karolína Plíšková. Během své letošní premiéry se utká s Dankou Koviničovou z Černé Hory.