Sir Andy letos hraje pro ukrajinské děti. Pošle jim veškeré finanční odměny z turnajů

- Marek Bartošík

Na kurtu možná někdy působí nesympaticky, nicméně srdce má Andy Murray bezesporu na pravém místě. Hvězdný britský tenista se pustil společně s organizací UNICEF, jejíž je ambasadorem, do pomoci ukrajinským dětem. A ne ledajaké! Dvojnásobný wimbledonský šampion jim prostřednictvím zmíněné organizace pošle veškeré finanční odměny, které do konce této sezóny na turnajích vydělá.

„Více než 7,5 milionu dětí je v nebezpečí kvůli eskalujícímu konfliktu na Ukrajině. Proto spolupracuji s UNICEF, abychom poskytli zdravotnické zásoby a také výbavu pro nejmenší děti,“ zahájil svůj vzkaz na sociálních sítích Andy Murray, podporující UNICEF od roku 2014.

O dva roky později se stal přímo ambasadorem této organizace, která pomáhá dětem v nouzi po celém světě. „Je nezbytné, aby vzdělávání dětí pokračovalo. UNICEF proto pracuje na tom, aby měly uprchlé děti přístup ke vzdělání a aby byly opraveny zničené školy,“ zmínil držitel šlechtického titulu „sir“.

Bývalý nejlepší tenista světa se bude sám významně podílet na pomoci ukrajinským dětem. „Daruji všechny moje finanční odměny z turnajů až do konce roku. Děti na Ukrajině potřebují mír – teď hned,“ doplnil Murray, který zároveň vyzval své britské spoluobčany, aby se rovněž zapojili do sbírky.

Čtyřiatřicetiletý Murray vydělal za první dva měsíce této sezóny přes 250 tisíc dolarů (přibližně 5,8 milionu korun). Lze očekávat, že do konce roku dosáhne na několikanásobek této sumy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Andy Murray (@andymurray)