Skvělé gesto Djokoviče. Skrze Stachovského nabídl pomoc Ukrajině

- Filip Lefenda

Srbský tenista Novak Djokovič nabídl pomoc válkou zasažené Ukrajině. Informaci zveřejnil na svém Instagramu dnes již bývalý tenista Sergij Stachovskij, jenž v těžkých časech brání Kyjev se zbraní v ruce v řadách aktivních záloh.

Světová dvojka kontaktovala Stachovského prostřednictvím komunikační aplikace WhatsApp. „Stako, jak si vedeš? Myslím na tebe. Doufám, že se situace brzy uklidní,“ začal Djokovič.

„Dej mi prosím vědět, kam mohu poslat finanční či jakoukoliv jinou pomoc,“ nabídl se čtyřiatřicetiletý Srb. „Mockrát díky za tvou podporu. Ukrajina je ti vděčná,“ odvětil o dva roky starší Stachovskij.

Ukrajinský tenista, jenž plynule hovoří i česky, přiznal, že se pokoušel kontaktovat další dva velikány bílého sportu – Rogera Federera a Rafaela Nadala. „Bohužel preferují klid. Ale chápu je, není to jejich válka. I tak máme v řadách osobností velkou podporu. Snad to tak zůstane i nadále,“ dodal vítěz čtyř podniků ATP.

Gesto Djokoviče, jenž před týdnem trochu paradoxně přepusil pozici světové jedničky Rusu Medveděvovi, sklízí nejen na sociálních sítích velkou porci chvály. „Novak je prostě nejlepší,“ napsal jeden z fanoušků. „Nepřekvapuje mě to,“ zatleskal solidárnímu postoji rovněž americký tenista Reilly Opelka.