Thiem se odhlásil i z Indian Wells a Miami, hrát chce až na antuce

- Filip Lefenda

Soutěžní návrat bývalé světové trojky se znovu odkládá. Dominic Thiem, jenž už devět měsíců laboruje s problematickou pravou rukou, se nepředstaví ani na zámořských tisícovkách v Indian Wells a Miami. První z nich startuje v kalifornské poušti už tento čtvrtek. Rakouská hvězda se chce stoprocentně připravit na antukovou část sezony.

Thiem má na americké betony výborné vzpomínky. Předloni vyhrál v New Yorku svůj dosud jediný grandslamový titul. Tento týden se měl v Indian Wells vrátit do akce po téměř devítiměsíční pauze, osmadvacetiletý Rakušan ale na sociálních sítích oznámil, že se tak nakonec nestane. Soustředit už se chce na pomalejší povrch.

„Na antuce se cítím nejlépe. Myslím, že bude ideální začít právě na ní,“ informoval hráč, jenž poslední soutěžní duel absolvoval 22. června loňského roku na Mallorce. Právě na španělské trávě si tehdy přivodil zranění pravého zápěstí, k němuž se posléze přidaly i přetížené poškozené vazy mezi prsty. 

Thiemův zdravotní stav už je nicméně o poznání lepší. „Zápěstí už je naprosto v pořádku. Ruka je na tom čím dál lépe,“ ujistil majitel sedmnácti trofejí z elitního okruhu, jenž se na žebříčku postupně propadl na současnou padesátou příčku. V Indian Wells Thiema nahradí v hlavní soutěži Argentinec Juan Manuel Cerundolo.