Po dvou dnech cestování na místě. První tréninky jsem zvládl bravurně, říká Macháč

- Marek Bartošík

Bude v Argentině stejně jako loni v Innsbrucku tahounem české daviscupové reprezentace? Tomáš Macháč má ve slavné týmové soutěži na co navazovat, vždyť na loňském finálovém turnaji v Innsbrucku skolil bez ztráty setu Richarda Gasqueta i Daniela Evanse. Jednadvacetiletý tenista z Berouna už má za sebou úvodní tréninky na antuce v Buenos Aires, kde se v pátek a sobotu uskuteční kvalifikační souboj mezi domácími Argentinci a mladým českým výběrem. „Počasí je skvělé, antuka je hrozně příjemná a centrkurt pěkný, takže se moc těším,“ hlásil na úterním on-line povídání Macháč.

Pořádně náročnou cestu absolvoval Tomáš Macháč, který hrál ještě minulý pátek na halovém challengeru v italském Forli. „Mám za sebou dva dny cestování. Jel jsem autem 1000 kilometrů do Česka a navštívil jsem známého, který mi spravil koleno. Už je úplně v pohodě. Druhý den jsem letěl přes Frankfurt nad Mohanem do Buenos Aires,“ informoval 131. tenista žebříčku ATP.

Svěřenec Daniela Vacka si na zmíněném challengeru připsal účast ve čtvrtfinále. Celkově má letos parádní zápasovou bilanci 14:4, která zahrnuje i titul z challengeru v Traralgonu a postup do druhého kola Australian Open. V pondělním vydání letošního rankingu bychom ho nalezli na skvělé 57. příčce.

„Zahrál jsem dobře v Austrálii, pak to nebylo úplně špatné, ale může to být lepší,“ poznamenal opatrně Macháč.

Na další výhry už se český reprezentant ladí na skvěle připravené argentinské antuce. „Včera jsem hrál dvakrát, to jsem nečekal. Byl bych spokojený s jedním tréninkem, ale dostal jsem dva a zvládl je bravurně,“ pochvaloval si hrdina loňských bitev s Francií a Velkou Británií v Innsbrucku.

„Tehdy to bylo skvělé, nastartovalo mě to i do dalších zápasů, držel jsem si šňůru výborné formy. Uvidíme, jak to půjde proti Argentině, každopádně se jako tým těšíme,“ má jasno tenista, který by měl plnit roli týmové dvojky (jedničkou by měl být Jiří Lehečka).

Macháč ani Lehečka nejsou typičtí antukáři, přesto umí na nejpomalejším povrchu uspět. „Soupeři hrají typicky antukářsky, my více útočněji. Můžeme je překvapit,“ nechal se slyšet Macháč.

„Dokážu vyběhat hodně míčů, dobře se pohybuju a jsem trpělivý, ale taky dokážu zabít míč. Umím zahrát zákeřně, zkrátit hru a dojít si pro volej,“ doplnil všestranně hrající tenista.


Galerie