Opět to Mexiko! Bouzková si zahraje v oblíbené destinaci o premiérový titul

- Jan Vojkůvka

Existuje-li nějaké místo, kde se Marii Bouzkové daří, jsou to turnaje v Mexiku. Pravidelně do této země na profesionální turnaje cestuje už od roku 2014 a není divu, že tu dosahuje pravidelně výborných výsledků. Stejně jako letos, kdy si v Guadalajaře zahraje o premiérový titul na okruhu WTA.

Když loni vítali na letišti v Guadalajaře Bouzkovou, zahráli jí místní hudebnící Mariachi, tradiční mexickou muziku. Šťastná Bouzková k tomu na Twitter napsala: „Úžasné! Moc děkuji, už teď se cítím jako doma.

A nakonec z toho na tamním turnaji bylo semifinále, ve kterém nestačila až na Saru Sorribesovou Tormovou. Nebyl to ale jediný kvalitní výsledek, jehož v Mexiku dosáhla.

Během své kariéry vyhrála třiadvacetiletá Bouzková na mexických turnajích celkem dva turnaje z okruhu ITF a prosadila se i na okruhu WTA. V roce 2019 byla ve finále právě v Guadalajaře, o rok později v Monterrey a letos si zahraje na mexických dvorcích už třetí finále na okruhu WTA.

Doposud měla česká tenistka ve finálových zápasech smůlu, a to nejen v Guadalajaře a Monterrey, ale i loni v Melbourne. Na premiérový titul tak stále čeká, ovšem její letošní výkony naznačují, že by mohla toto čekání prolomit.

Set ztratila pouze v úvodním kole s Misaki Doiovou. V dalších zápasech už o sadu nepřišla a porazila Lucii Bronzettiovou, Saru Sorribesovou Tormovou a v semifinále i bývalou světovou dvanáctku Wang Čchiang. A ve finále vyzve v noci na pondělí Sloane Stephensovou.

Američanka, která se do finále na okruhu WTA dostala poprvé od října 2018, kdy prohrála na Turnaji mistryň s Elinou Svitolinovou, je pro Bouzkovou rozhodně hratelná. Česká tenistka ji dokázala porazit v roce 2019 v Torontu ve dvou setech 6:2, 7:5 a finále v Guadalajaře bude zcela otevřené.

Finálové utkání v Guadalajaře startuje ve dvě hodiny v noci z neděle na pondělí.