Svrčina po návratu na kurt opět vítězí! S Vrbenským slaví deblový titul v Portugalsku

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletý Dalibor Svrčina, který se na konci minulé sezony potýkal se srdeční tachykardií a vynechal kvůli tomu úvodní turnaje roku 2022, se vrátil nejlepším možným způsobem. Spolu s Michaelem Vrbenským vyhráli čtyřhru na turnaji ITF v portugalském Vale do Lobo, kde ve finále porazili nasazené jedničky Francisca Cabrala a Petera Hellera 3:6, 6:4, 10:7.

„Vyšetření dopadla dobře. Udělali jsme vše pro to, aby bylo na sto procent jasné, že můžu hrát a že se nestane nic vážného. Občas se můžou objevit arytmie, které by mě ale neměly výrazněji ohrozit,“ radoval se český talent na začátku týdne, kdy už bylo zřejmé, že se představí na svém prvním turnaji v sezoně.

Ve dvouhře se sice 289. hráč světa i kvůli hernímu výpadku neprosadil a vypadl hned v prvním kole se Španělem Johnem Exheverriou, ale ve čtyřhře si vše dokonale vynahradil.

Na kurtu poprvé v kariéře spojil síly s dvaadvacetiletým Michaelem Vrbenským a česká dvojice nakonec nepoznala přemožitele.

Po hladkém vítězství v úvodním kole potřebovali Češi na další tři výhry vždy supertiebreak, přičemž v semifinále i finále museli otáčet skóre z 0:1 na sety. Ani nasazené jedničky však jejich pouť za ziskem turnajové trofeje zastavit nedokázaly.

Svrčina, jenž loni vyhrál ve dvouhře challenger TK Sparta Prague Open, si v deblu připsal na konto celkově druhý titul na okruhu ITF. Vrbenský pak získal celkově 12. titul ve čtyřhře, přičemž na kontě má i dvě trofeje z deblu na challengerech.

Nosková má titul ve čtyřhře z Nur-Sultanu
Linda Nosková po boku Rusky Jekatěriny Makarovové získala titul v kazašském Nur-Sultanu, když tento pár porazil další česko-ruskou dvojici Anna Sisková, Maria Timofejevová po setech 6:2, 6:3.

Pro 17letou Češku se jedná o vůbec první titul ze čtyřhry v kariéře, připočítá si ho ke čtyřem titulům na okruhu ITF ve dvouhře, které získala v loňském roce.