Jastremská se svou sestrou uprchly z Ukrajiny. Dvě noci strávily v podzemním parkovišti

- Jan Vojkůvka

Chvíle hrůzy prožívala ukrajinská tenistka Dajana Jastremská se svou rodinou v jejím rodném městě Oděse. Zatímco na území Ukrajiny včetně Oděsy zuří válka po invazi ruských vojsk, celá rodina se skrývala v podzemním parkovišti. Po dvou nocích, které Jastremská strávila v úkrytu, se spolu se svou sestrou připojila k tisícům dalších Ukrajinců, kteří ze země uprchli.

Zatímco jednadvacetiletá Jastremská a její sestra unikly z nebezpečí na lodi, v Oděse nadále zůstali jejich rodiče, kteří rozhodli o tom, že obě sestry musí ze země a z válečné zóny pryč.

„Poté, co jsme strávili dvě noci v podzemním parkovišti, moji rodiče rozhodli o tom, že za každou cenu pošlou mě a mou malou sestřičku pryč z Ukrajiny!“ napsala Jastremská na svém Instagramu, kde zveřejnila nejen fotografii se svou sestrou, ale také videa, na kterých se loučí se svou rodinou, nastupuje na loď a odplouvá do bezpečí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dayana Yastremska (@dayana_yastremskay)

„Mami, tati, moc vás milujeme. Dávejte na sebe pozor! Miluji i svou zemi! Dávejte na sebe pozor, všichni Ukrajinci,“ doplnila talentovaná tenistka, která ještě minulý týden dokázala projít z kvalifikace až do čtvrtfinále v Dubaji.

Po úspěšném turnaji se vypravila domů, kde se mezitím hodně vyostřovala diplomatická situace mezi Ukrajinou a sousedním Ruskem. Napjaté vztahy vygradovaly ve středu, kdy Rusko podniklo invazi na ukrajinské území, čímž se obě země dostaly do válečného stavu. Ruské jednotky za cenu vysokých ztrát pomalu postupují celou zemí a blíží se i k centru Kyjeva.