Dodatečný trest pro Zvereva. Za šílený zkrat přišel o více než 70 tisíc dolarů

- Jan Vojkůvka

Alexander Zverev, který byl za své chování po deblovém utkání na podniku ATP v Acapulcu z mexického turnaje vyloučen, se dozvěděl dodatečný trest za svůj zkrát. Vedle ztráty získaných bodů i celkového získaného prize money ve výši 31 570 dolarů, musí zaplatit také pokutu ve výši 40 tisíc dolarů.

Zverev tak dohromady přijde o 71 570 dolarů. Účast v Acapulcu se tím pro německého tenistu proměnila v hodně drahý výlet.

Podle informací je pokuta rozdělena na dvě části. Zverev byl pokutován 20 tisíci za užití vulgarit směrem k rozhodčímu a částkou 20 tisíc za nesportovní chování.

„Je to nejvyšší částka, kterou je možné za oba prohřešky udělit,“ sdělili k výše pokuty zástupci ATP ve svém prohlášení. Kromě toho Zvereva potrestali tím, že mu odebrali veškeré prize money za působení v Acapulcu (osmifinále dvouhry, do něhož kvůli vyloučení nenastoupil, a 1. kolo čtyřhry).

Čtyřiadvacetiletý Zverev v Acapulcu neunesl porážku v úvodním kole čtyřhry, ve které spolu s Marcelem Melem prohráli s Britem Lloydem Glasspoolem a Finen Harrim Heliovaarovou 2:6, 6:4, 6:10. Po konci duelu začal bouchat raketou do umpiru tak, že měl rozhodčí co dělat, aby se ranám vyhnul. Olympijský vítěz navíc doplnil toto smutné představení nevybíravým slovníkem.