Trest pro Zvereva. Za nadávky a mlácení raketou do umpiru byl vyloučen z turnaje

- Marek Bartošík

Alexander Zverev musí předčasně opustit turnaj v Acapulcu! Obhájce trofeje se po prohraném prvním kole čtyřhry rozčílil, mlátil raketou do umpiru a rozhodčího zasypal sprškou nadávek. Zástupci ATP zareagovali tím, že Zvereva vyloučili z turnaje. Jeho nadcházející soupeř v singlovém pavouku Peter Gojowczyk tak postoupil bez boje do čtvrtfinále.

Na letošní pobyt v Acapulcu jen tak nezapomene. Alexander Zverev absolvoval v prvním kole šílené noční utkání proti Jensonovi Brooksbymu, v němž odvrátil dva mečboly a před pátou hodinou ranní dokráčel k vítězství.

O den později se vrátil do akce ve čtyřhře po boku kamaráda Marcela Mela. Německo-brazilská dvojice čelila v úvodní rundě Britovi Lloydovi Glasspoolovi a Finovi Harrimu Heliovaarovi.

Čtyřiadvacetiletý Zverev neunesl porážku 2:6, 6:4, 6:10 a po konci duelu začal bouchat raketou do umpiru tak, že měl rozhodčí co dělat, aby se ranám vyhnul. Olympijský vítěz navíc doplnil toto smutné představení nevybíravým slovníkem.

Zástupci ATP nedlouho poté na incident zareagovali a kvůli nesportovnímu chování vyloučili Zvereva z turnaje! Za zmínku stojí, že v oficiálním prohlášení nezmínili přímo diskvalifikaci nebo vyloučení, ale „pouze“ odvolání z turnaje, což má však totožný důsledek.

Třetí hráč žebříčku tak nenastoupí do osmifinále proti krajanovi Peteru Gojowczykovi, místo toho Mexiko s ostudou opustí.