Úspěšná odveta! Kvitová vrátila Beguové dva týdny starou porážku, povolila jí jen čtyři gemy

- Jan Vojkůvka

Pouhé dva týdny trvalo, než dostala Petra Kvitová možnost vrátit Rumunce Irině Beguové porážku z turnaje v Petrohradu. A vrátila ji i s úroky. Zatímco v Rusku česká hráčka prohrála 4:6, 0:6, tentokrát svou sokyni deklasovala 6:3, 6:1 a hladce prošla do 2. kola.

Jednatřicetiletá Kvitová v utkání dominovala. Hned pětkrát obrala rumunskou soupeřku o servis a od prvních gemů bylo jasné, že tentokrát k žádnému překvapení nedojde. Beguová se totiž nestihla ještě ani pořádně rozehrát a už prohrávala 0:4.

V pátém gemu si sice Kvitová vybrala slabší chvilku a čistou hrou přišla o podání, ale zbytek sady dokázala doservírovat a ujala se vedení 1:0.

Ve druhém dějství už nedala soupeřce vůbec příležitost k odporu. Znovu rychle odskočila do vedení 4:0 a tentokrát jí nenabídla ani jeden brejkbol. Při svém servisu ztratila v každé hře nanejvýš jen jeden fiftýn a svou převahu na kurtu pak ještě zvýraznila jedním brejkem v sedmé hře, čímž utkání zakončila.

„Vždy se mi tu dařilo a tento turnaj si užívám,“ říkala po utkání usměvavá Kvitová, která v Dauhá získala dva tituly v letech 2021 a 2018. „Užívám si to hlavně s fanoušky a jsem moc ráda, že sem diváci mohou přijít, dívat se na nás a podporovat nás. Na tomto kurtu se cítím jako doma a doufám, že to bude pokračovat,“ dodala.

Kvitová se po postupu do 2. kola může těšit na střetnutí s 16. nasazenou Elise Mertensovou z Belgie. Aktuálně 26. hráčka světa v úvodním kole porazila Italku Jasmine Paoliniovou 2:1 na sety a s Kvitovou se utká podruhé v kariéře. Jejich první utkání, k němuž došlo v srpnu 2018 v Cincinnati, vyhrála ve třech setech česká tenistka.