ATP

Djokoviče čeká první letošní turnaj. Tenis mi hodně chyběl, přiznává Srb

- Radek Štohl

Novak Djokovič (1.) se už příští týden znovu zapojí do tenisového kolotoče. Dvacetinásobný grandslamový vítěz bude hrát na lukrativním podniku v Dubaji, kde ho v úvodním kole čeká divoká karta Lorenzo Musetti (57.).

Djokovič ve druhé polovině uplynulého listopadu postoupil do semifinále Turnaje mistrů. Následně se ještě na začátku prosince ukázal na finálovém turnaji Davis Cupu, Srbsku pomohl postoupit mezi čtyři nejlepší týmy. 

Od té doby se však v soutěžním utkání nepředstavil, kvůli zrušenému vízu tamním ministrem pro imigraci v australském Melbourne nemohl usilovat o rekordní jednadvacátý grandslamový titul. Do akce se zapojí tak až během posledního únorového týdne, a to na štědře dotovaném turnaji v Dubaji.

„Dubaj miluji, je skvělé, že tady znovu můžu být. Zažil jsem zde už hodně úspěchů. Nemůžu se dočkat, až se v pondělí vrátím do akce. Zvláště po tom, co se událo v posledních měsících. Tenis mi hodně chyběl," těší se čtyřiatřicetiletý tenista.

Během úvodního kola bude na Srba čekat zrádná zkouška, světovou jedničku vyzve devatenáctiletý italský talent Lorenzo Musetti (57.). Pokud Djokovič zvítězí, utká se s lepším z dvojice Karen Chačanov (27.) – Alex De Minaur (32.). V první polovině pavouka ještě hrozí Roberto Bautista (16.) nebo Félix Auger-Aliassime (9.).

V Dubaji nechybí ani pátý nasazený Denis Shapovalov (12.) nebo na divokou kartu startující Andy Murray (87.). Dvojkou turnaje je Andrej Rubljov (7.). Z kvalifikace se do hlavní soutěže dostal český zástupce Jiří Veselý (121.), který vyzve Marina Čiliče (24.).