Bál se konce. Teď Chorvat Čorič plánuje na „pátém grandslamu“ velký návrat

- Michal Hladký

Chorvatský tenista Borna Čorič se naposledy představil na okruhu v březnu minulého roku. Následovala operace ramene a dlouhá rekonvalescence. Ta zabrala více času, než bývalý dvanáctý tenista světového žebříčku očekával. Neskrýval, že se bál konce kariéry. Teď už by však měl být připraven k tomu, aby se vrátil do akce na turnaji kategorie Masters 1000 v Indian Wells.

„V posledních dvou měsících se mi daří lépe, úroveň mé hry je na solidní úrovni,“ nechal se slyšet pro chorvatskou televizi Dnevnik Nova Borna Čorič, jenž se na profesionálním okruhu nepředstavil téměř celý rok.

A to kvůli operaci pravého ramene, kterou podstoupil dva měsíce poté, co prošel na turnaji v nizozemském Rotterdamu až do semifinále. Bohužel rekonvalescence neprobíhala tak, jak si chorvatský tenista představoval.

„Měl jsem velký strach z toho, že budu muset ukončit kariéru. Nechci říct, že bych nevěřil, ale dlouho jsem nevěděl, co mě čeká. To skončilo až zhruba před osmi týdny,“ popsal své pocity současný 88. tenista světového žebříčku.

Ten plánuje svůj velký návrat na březen, kdy se představí na turnaji kategorie Masters 1000 v Indian Wells, někdy nazývaném jako „pátý grandslam“. „Po pěti letech neberu žádné prášky, takže jsem šťastný. Zatím jen nevíme, co se stane, až nastoupím do oficiálního zápasu. Nicméně všechny testy mám úspěšně za sebou,“ vyhlíží pětadvacetiletý Čorič svůj comeback.

Na podnik BNP Paribas Open, jenž odstartuje 7. března, má držitel dvou titulů z okruhu ATP příjemné vzpomínky. V roce 2018 tam dokráčel až do semifinále, ve kterém po velké bitvě nestačil na švýcarskou legendu Rogera Federera.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Borna Coric (@bornacoric)