Po kotníku břišní sval. Rozjetého Ruuda znovu zastavilo zranění

- Filip Lefenda

Během životní loňské sezony ovládl celkem pět podniků ATP, posunul se v žebříčku na osmou pozici a zahrál si poprvé i na závěrečném Turnaji mistrů, kde zvládl postoupit ze skupiny. Úvod nového ročníku ovšem nevychází Casperu Ruudovi zrovna podle představ. Třiadvacetiletý Nor se v krátkém sledu už podruhé zranil a na poslední chvíli musel odstoupit z pětistovky v Riu de Janeiro.

Ruud zahájil sezonu na týmovém ATP Cupu, následně si ale poranil kotník a musel vynechat úvodní grandslam v Melbourne. Na kurty se vrátil minulý týden v Buenos Aires a vedl si skvěle. V Argentině navázal na rok 2020 a došel si na akci kategorie ATP 250 pro celkový sedmý kariérní titul.

Dobrou formu měl Ruud potvrzovat také tento týden o level výše na pětistovce v Riu de Janeiro, kde měl plnit roli druhého nejvýše nasazeného účastníka a útočit na dosud největší titul. Seveřan se ale musel brazilským organizátorům na poslední chvíli omluvit. Do akce ho ve čtvrtek nepustil poraněný břišní sval.

„Zranil jsem se v nedělním finále při dobíhání kraťasu. Do poslední chvíle jsem věřil, že se stihnu uzdravit. Bylo to pro mě těžké rozhodnutí,“ přiznal Ruud, kterého v osmifinále nahradil Roberto Carballes Baena ze Španělska (v prvním kole měl Ruud volný los).

„Zkoušel jsem všechno, ale léčba nakonec v tak krátkém čase nezabrala. Na turnaj jsem se moc těšil,“ litovala norská hvězda. Otazník nyní visí pro příští týden i nad jejím startem v chilském Santiagu.

Do hry se nakonec během čtvrtka nedostal ani nejvýše nasazený Matteo Berrettini. Jeho osmifinálový duel proti domácímu Thiagu Monteirovi musel být kvůli vytrvalému dešti odložen na pátek.