Brenda Fruhvirtová získala druhý titul! Předvedla obrat proti nasazené jedničce

- Radek Štohl

Brenda Fruhvirtová (1078.) po týdnu slaví druhý titul mezi dospělými. Na ITF v argentinském Tucumánu zvládla finálové střetnutí proti domácí nasazené jedničce Paule Ormaecheaové (177.), kterou přehrála 6:3, 1:6, 6:4. Čtrnáctiletá Češka přitom ve třetím setu už prohrávala 1:3 a musela odvracet dva brejkboly.

Fruhvirtová po titulu z uplynulého týdne startovala na argentinském turnaji i ve druhém únorovém týdnu. A znovu se vyplatilo. Při cestě do finále neztratila jediný set, kvartetu soupeřek dohromady povolila pouhých patnáct gemů. Ve finálovém duelu se podruhé během deseti dní postavila proti domácí Ormaecheaové, kterou před týdnem porazila ve třech sadách.

Česká tenistka sice hned na úvod nedělního klání ztratila servis, čtyřmi vyhranými gemy v řadě si však řekla o zisk první sady. Náskok i přes druhý brejk soupeřky uhájila, po necelé tři čtvrtě hodině hry měla blíže k titulu.

To ale ze zápasu nebylo vše. Zkušenější Argentinka druhou sadu ovládla jednoznačně 6:1, v závěrečném dějství šla do vedení 3:1 na gemy. V páté hře navíc měla dva brejkboly k dobru, které Češka odvrátila. Ta rázem otočila na 5:3 a šla podávat na výhru v zápase. I když utkání nedopodávala, tak díky úspěšné desáté hře vybojovala trofej.

Tento titul posune mladou Češku do TOP 450.

W25 Tucumán (ženy, ARG, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Paula Ormaecheaová (ARG, 177.) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (1078.) 3:6, 6:1, 4:6