Plíšková konečně naplno trénuje. Po zranění chystá návrat v březnu

- Jan Vojkůvka

Dobrá zpráva přišla z tábora Karolíny Plíškové, jež chystá svůj návrat na turnajový kolotoč. Česká tenistka, která vynechala začátek sezony kvůli zlomenině pravé ruky, začala naplno trénovat a vrátit by se měla v březnu na velkých turnajích v Indian Wells a Miami. Informaci potvrdil pro ČTK její manžel a manažer Michal Hrdlička.

„Je tak dobrý pocit být zpátky na kurtu,“ napsala na svém Twitteru Plíšková, která zveřejnila video, na němž trénuje forhendové údery. Podle jejího manžela Michala Hrdličky se Plíšková vrátí na okruh WTA na turnaji v Indian Wells, který startuje 9. března.

Světová čtyřka po zlomenině pravé ruky musela vynechat úvodní turnaje sezony v Austrálii. Toužila se na okruh vrátit už v únoru během turnajů v Dubaji a Dauhá, jenže zdravotní stav jí to neumožnil, a tak musela svůj návrat odložit.

Nyní, kdy konečně může naplno trénovat, už jejímu návratu nic nebrání. Česká hráčka se snaží dostat do formy ve španělském Tenerife. Právě ve Španělsku se v polovině prosince zranila, když v posilovně upadla a zlomila si vřetenní kost.

Po šesti týdnech, kdy měla sádru, se začala pozvolna vracet do tréninku.

Devětadvacetiletá Plíšková nebude na amerických turnajích obhajovat příliš bodů, což jí může výrazně usnadnit její návrat. V Indian Wells, které se hrálo netradičně v říjnu, skončila ve třetím kole a ve třetím kole byla vyřazena i na turnaji v Miami.