Del Potro se v Riu nepředstaví. Organizátoři potvrdili jeho odhlášení

- Jan Vojkůvka

Argentinský tenista Juan Martin Del Potro se na turnaji v brazilském Riu nepředstaví. Ač obdržel od pořadatelů divokou kartu, kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem se jim musel omluvit. Argentinská hvězda se představila tento týden na domácí akci v Buenos Aires a po vyřazení v prvním kole naznačila, že se nejspíš jednalo o poslední zápas zraněními sužované kariéry.

„Dnešek je tečka. Nyní se musím zbavit bolesti v koleni, abych mohl žít normální život. Tenisu však nechám otevřené dveře, protože to, co jsem dnes večer zažil, je nezapomenutelné. Jestli to dnes byl můj poslední zápas, odcházím šťastný,“ řekl po svém vystoupení v Buenos Aires dojatý Del Potro.

Své rozhodnutí, že v Riu startovat nebude, však přesto odkládal. Až do pátku. To už se pořadatelům brazilského turnaje omluvil.

„Juan Martin Del Potro bohužel nebude hrát na Rio Open,“ oznámili pořadatelé v pátek. „Mít ho tu s námi byl vždy sen a málem se to povedlo. Přejeme mu spoustu úspěchu v jeho budoucnosti. Měj, prosím, na vědomí, že na našem turnaji budeš mít dveře vždy otevřené,“ dodali.

Zdá se tak, že kariéra argentinského tenisty je definitivně minulostí. Sám sice prozatím oficiální ohlášení konce kariéry nezveřejnil, ale vše nasvědčuje tomu, že žádný profesionální zápas kvůli vleklému zranění a bolestem kolene neodehraje.

Během své kariéry zanechal na okruhu ATP významnou stopu. Ve sbírce má celkem 22 trofejí včetně US Open 2009 a Indian Wells 2018, daviscupový vavřín za rok 2016, olympijské stříbro z Ria a bronz z Londýna.