Zase maraton! Bitva velikánů přinesla 56 es a tři zkrácené hry

- Filip Lefenda

Pořádně napínavá bitva byla k vidění na probíhajícím podniku ATP 250 v americkém Dallasu. Dva dvoumetroví „obři“ John Isner a Kevin Anderson opět dostáli své pověsti a naservírovali divákům pravý tenisový maraton, který k jejich radosti nakonec urval v rozhodujícím tiebreaku domácí favorit.

Isner porazil jihoafrického protivníka po více než dvou a půl hodině neobyčejným skóre 7:6(1), 6:7(7) a 7:6(5). K postupu si 208 centimetrů vysoký Američan dopomohl celkem třiceti esy. O pět čísel menší Anderson nastřílel jen o čtyři nechytatelná podání méně.

Oba tak dali vzpomenout na svůj čtyři roky starý zápas ze semifinále Wimbledonu. I tehdy se v úvodních třech sadách urodily zkrácené hry, přičemž duel dospěl až do „nekonečného“ pátého setu. V tom se nakonec po výsledku 26:24 radoval vyčerpaný Anderson.

Úchvatná bitva bavila v All England Clubu šest a půl hodiny a zapsala se do historie jako druhý nejdelší zápas. Tím rekordním je Isnerův wimbledonský mač z roku 2010, v němž porazil Francouze Mahuta až po jedenácti hodinách poměrem 70:68 v pátém setu. Zápas musel být tehdy rozdělen do tří dnů.

Isner nyní v utkání, které za svou dobu trvání nenabídlo ani jeden ztracený servis, Andersonovi porážku oplatil. Triumf je pro něj o to sladší, že se tak stalo na domácí půdě. A to doslova. Zbrusu nový podnik v Dallasu, jenž letos figuruje v kalendáři ATP poprvé, se hraje zhruba kilometr od Isnerova bydliště.