Djokovič se přihlásil do Indian Wells. Turnaj bude jen pro očkované

- Filip Lefenda

Novak Djokovič figuruje v seznamu přihlášených hráčů na březnový „pátý grandslam“ v Indian Wells. Organizátoři americké tisícovky přitom podobně jako na nedávném Australian Open vyžadují od všech účastníků dokončené očkování proti covidu-19.

O Djokovičově australské kauze a deportaci z Melbourne toho bylo napsáno více než dost. Světová jednička, jež dlouhodobě patří k odpůrcům vakcinace, nakonec kvůli odebrání víz nemohla startovat na výjimku a musela po soudních tahanicích zemi opustit.

Nyní tak znovu sílí spekulace o tom, že se bělehradský rodák nakonec nechá naočkovat proti koronaviru. Očkování má být vyžadováno mimo jiné i na příštím podniku velké čtyřky, který se uskuteční na přelomu května a června v Paříži.

Jinak tomu nebude ani v kalifornské poušti, kde si Djokovič v minulosti pětkrát došel pro trofej. Od listopadu platí pro vstup do Spojených států přísná pravidla a výjimky jsou udělovány pouze zřídka.

Vedle prvního hráče singlového pořadí ATP by v nabitém startovním poli neměli chybět ani šampion z letošního Australian Open Rafael Nadal či Djokovičovi nejbližší žebříčkoví pronásledovatelé Daniil Medveděv, Alexander Zverev a Stefanos Tsitsipas.

Dvacetinásobný grandslamový šampion Novak Djokovič v letošní sezoně ještě neodehrál ani jeden zápas. Premiéru by si měl čtyřiatřicetiletý Srb odbýt během února v Dubaji, kde očkování povinné není.