Dva kanáry! Brenda Fruhvirtová vyhrála v Argentině i svůj šestý zápas

- Marek Bartošík

Po dvou volných dnech, kdy si mohla užívat oslavy zisku prvního profesionálního titulu, vstoupila Brenda Fruhvirtová (1078.) do dalšího turnaje ITF v argentinském Tucumánu. A zahájení si čtrnáctiletá česká hvězdička nemohla přát lepší – nebohou Američanku Gabriellu Priceovou (719.) vystřílela z kurtu za necelou hodinu po setech 6:0 a 6:0.

Šest zápasů, šest vítězství. Touto skvostnou bilancí se může po dnešku pochlubit Brenda Fruhvirtová, která navázala na antuce v Tucumánu na veleúspěšný minulý týden, kdy vybojovala trofej.

Talentovaná Češka si v prvním kole nového klání poradila za pouhých 56 minut s osmnáctiletou Gabriellou Priceovou, když odvrátila jediný brejkbol soupeřky. Sama udeřila na returnu hned šestkrát, v celém utkání získala 53 ze 76 možných fiftýnů.

Fruhvirtová si výhrou vysloužila dalších pět bodů do žebříčku WTA, nyní jich má v tzv. „živé“ verzi na kontě už 71. Další čtyři body, které by ji posunuly do Top 600 světového pořadí, může zapsat v případě úspěchu v osmifinále. Tam ji čeká nasazená dvojka Katharina Gerlachová (230.) z Německa.

W25 Tucumán (ženy, ARG, 25 000 USD, antuka)
1. kolo dvouhry
Gabriella Priceová (USA, 719.) – BRENDA FRUHVIRTOVÁ (1078.) 0:6, 0:6